Biblioteka 01

14.festival knjige

U Arandjelovcu 13.i 14.avgusta 2021.godine

 

  • Učešće na ovogodišnjem festivalu knjige najavilo je 16 izdavača iz Srbije I regiona
                                                   Program 14.festivala knjige

Centar za kulturu Opštine Arandjelovac,Narodna biblioteka “Sveti Sava” I Smotra umetnosti “Mermer I zvuci”,u petak 13,I subotu 14.avgusta 2021.godine organizuju  14. festival knjige u Arandjelovcu.Festival knjige biće održan u parku Bukovičke banje.

Učešće na ovogodišnjem festivalu knjige najavilo je 16  izdavača iz Srbije I regiona;Laguna,Evoluta,RTS izdavaštvo,Ammonite,Legenda,Logos,Agnosta,Beoknjiga,Vulkan,Gramatik,Oktioih Podgorica,Štampar Makarije,Otvorena knjiga,Hobi sport,Indmedia I Jasen.

Prvog dana festival biće predstavljene književnog opusa Vladimira Djurdjića,knjige Počnimo od pogače,kultura ishrana u Šumadiji(tradicionalno I savremeno) u izdanju Narodnog muzeja u Arandjelovcu I prestavljanje književnog rada Brankice Damnjanović.

Drugog dana festivala biće predstavljene zbirke priča Dragovana Laze Lazarevića,predstavljanje autora Književne omladine Srbije,knjige ”50 najlepših mesta u Šumadiji” Nenada Blagojevića,”Djurdjevim stopama” knjige autora Ljiljane Šarac,AGAPE antologija-Aleksandra Gajšeka I knjige “Slušaj sine ove velike reči”.

-Ove godine Festival održavamo u drugom terminu i na drugoj lokaciji, jer smatramo da će ona ovaj način u prelepom ambijentu parka Bukoviče banje i u letnjem terminu znatno više privući pažnju posetilaca. Budućnost Festivala uveliko će zavisiti od stanja u izudavaštvu koje već decenijjama nailazi na iskušenja. Ipak, smatramo da je ova manifestacija put ka zajendičkoj borbi da se čuva knjiga u ovom, štampanom formatu,kaže za portal Ar PRESS Saša Simonović,direktor Centra za kulturu I jedan od organizatora festivala.

Otvaranje  festivala zakazano je za petak,13.avgust u 17 časova…

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.