Arandjelovac

Deca preča od Harisovih pesama

 

 

U susret 162 godišnjici Arandjelovca

 

  • Udruženje gradjana „Radnik nije rob“predalo je danas na pisarnici opštine Zahtev da se koncert Harisa Džinovića ne održi u Arandjelovcu a koji bi bio plaćen iz budžeta, novcem svih gradjana već da se planirana sredstva iskoriste za nezbrinutu decu I decu sa posebnim potrebama!

Arandjelovac se priprema da 26.jula obeleži 162 godišjicu kako je naredbom Miloša Obrenovića ušoreni deo Vrbice nazvao  Arandjelovac.Lokalna uprava po tradiciji nizom prigodnih svečanosti koncertima  i izložbama obeležava Dan grada.Tako je planirano i ove godine.Program Julskih svečanosti svuda je vidno istaknut.

U programu Julskih svečanosti izmedju ostalog planirani su  koncerti  Marka Luisa ,na Otvorenoj sceni u parku Bukovičke banje (subota,24.07.2021.u 21 h)i koncert Harisa Džinovića(nedelja,na trgu Venac  slobode,(nedelja,25.07.2021. u 22 h).

Spomenici Miloša Obrenovića u Arandjelovcu

I dok nemo stoje spomenici osnivača grada, Miloša Obrenovića,jedan na rubu parka Bukovičke banje nastao krajem osamdesetih godina prošlog veka  a drugi na nekadašnjem vašarištu u  starom delu varoši,početkom ovog veka ,mnogi se pitaju da li nam je do pesme Harisa Džinovića stalo?

Udruženje gradjana „Radnik nije rob“predalo je danas na pisarnici opštine Zahtev da se koncert Harisa Džinovića ne održi u Arandjelovcu a koji bi bio plaćen iz budžeta,  novcem svih gradjana.

U zahtevu UG „Radnik nije rob“izmedju ostalog se navodi  da se „planirani deo sredstava preusmeri za isplatu neisplaćenih zarada radnicima ili još bolje za izgradnju novog objekta za nezbrinutu decu i decu sa posebnim potrebama“.

                                                       Program Julskih svečanosti

 

„Ako Džinović  hoće da peva neka organizuje turneju,naplati  karte i neka radi šta hoće sa novcem a može da održi i humanitarni koncert a ne mi opljačkani i gladni radnici i gradjani da ga plaćamo,i da se neko bogati u vreme nemaštine“,stoji u zahtevu UG „Radnik nije rob“.

Reagovanje nadležnih danas, do zaključenja ovog teksta -nije bilo.Nema ni saznanje koliko je  iz bužeta planirano da bude plaćen nastup Harisa Džinovića…

Fotografije ;Privatna arhiva i Facebook

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.