DSC03625 01

Dokumenta na jednom mestu

 

U zgradi Opštinske uprave opštine Topola, u četvrtak, 30. decembra 2021.godine , u 11 časova, zvanično će biti otvorena kancelarija Jedinstvenog upravnog mesta – JUM,saopštila je Služba za informisanje Opštinske uprave opštine Topola.

Projekat uspostavljanja Jedinstvenog upravnog mesta je finansiran sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Opštine Topola. Vrednost projekta iznosi 7.731.000 dinara, od čega je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave učestvovalo sa 5 miliona dinara.

Jedinstveno upravno mesto je novi institut uveden u naš pravni sistem Na ovaj način pojednostavljuje se procedura i mehanizam rada i skraćuju rokovi za dobijanje određenih dokumenata na lokalnom nivou što se postiže usavršavanjem postojećih i uvođenjem novih informacionih tehnologija i softverskih rešenja.

. Njegovom realizacijom jačaju kapaciteti organa opštinske uprave, povećava kvalitet usluga i dobijaju se informacije vremenski usklađene i sa malo troškova.

            Uvođenjem JUM-a stvaraju se uslovi za primenu principa dobrog upravljanja, poboljšava kvalitet pružanja usluga – sa jednog mesta, usavršava rad u odeljenjima, odnosi među zaposlenima i postiže visok stepen efikasnosti i kvaliteta. Kompletna dokumentacija bi ovakvim pružanjem usluga bila dostupna na šalteru JUM-a i period izdavanja traženih dokumenata bi se sveo na minimum i omogućilo bi se zadovoljavanje potreba građana na jednom mestu,navodi se u saopštenju Službe za informisanje Opštinske uprave opštine Topola.

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.