29 04 2021

Dragan Jovanović, član novog Opštinskog veća

Završeno prekonponovanje vlasti u Topoli

 

  • Odbornička većina smenila članove Opštinskog veća I izabrala novo kao I zamenika predsednika opštine,predsednika Izborne komisije I više odbora

 

                  Dragan Jovanović

Prekonponovanje vlasti u Topoli započeto u utorak “preletanjem” odbornika SNS u “Bolju Srbiju” završeno je sinoćnom Osmom sednicom .Posle smene pre osam ipo meseci I gubitkom skupštinske većine Dragan Jovanović,lider “Bolje Srbije” ponovo se vratio u zgradu SO Topola,u ulici Bulevar Kralja Aleksandra broj 9, ali sada kao član novog Opštinskog veća zaduženog za oblast izgradnje, infrastrukture  I Opštinske uprave.Pored Jovanovića ,u novo Opštinsko veća izabrani su Saša Obradović(socijalne politika i poljoprivreda), Jovana Marjanović ( nadzor nad radom Javnih preduzeća i finansije), Milan Radojević (funkcionisanje rada mesnih zajednica), i  Dušan Srećković(sport).

Predlog za razrešenje članova sada već bivšeg  Opštinskog veća  I izbor novog dao je Igor Petrović,predsednik Opštine Topola.

Za zamenika predsednika opštine Topola izabrana je Jasna Vuković,učiteljica iz Topole.

Osmoj sednici SO Topola prisustvovalo je 27 odbornika,21 odbornik  okupljen oko “Bolje Srbije” sa “preletačima” , 5 odbornika GG “Novi ljudi za bolju Topolu” I jedan odbornik sa liste SPS-a.Odbornici Srpske napredne stranke nisu prisustvovali ovoj sednici.

Skupštinska većina donela je I nekoliko odluka o razrešenjima I postavljenjima ; predsednik Opštinske izborne komisije Dejan Dunjić razrešen je dužnosti a  na njegovo mesto imenovan je Bojan Đurovac .

-Dragan Vesić i Marko Dragićević, predsednik i član nadzornog odbora JKSP „Topola“,razrešeni su dužnosti a imenovni su Dragana Radivojević i Bojana Mišćević.

-Novi Odbor za administrativno – mandatna pitanja SO Topola radiće  u sledećem sastavu: Dragan Ristović, Novica Đoković, Dragan Blagojević, Vladimir Petrović i Radmilo Živanović.

-Imenovan je i novi Upravni odbor TO „Oplenac“  .Za predsednika je imenovana Sanja Čolić a za članove – Bojan Blagojević, Dragiša Đorđević i Nina Gavrilović dok će  Nadzorni odbor činiti  Aleksandar Ranković, Dušan Glišić i Tanja Mićić.

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.