14. јула 2020.

Fondacija „Novak Djokovic“ deci Topole

Topola 1.

 

TOPOLA,(22.05.2020.)-Pocetak  radova na nadogradjenom delu zabavišta PU “Sofija Ristic” u Topoli,pocece u utorak 26.maja ove godine.

Predškolska ustanova “Sofija Ristic” iz Topole uskoro ce biti zaodenuta u novo ruho. Zajednickim ulaganjem Fondacije “Novak Djokovic” i Opštine Topola bice završena izgradnja i opremanje objekta zabavišta ove ustanove. najavila je Služba za informisanje Opštinske uprave Opštine Topola.

Zgrada zabavišta nalazi se u ulici Princa Tomislava Karadjordjevica br. 10. Svecanom obeležavanju pocetka radova, pored zvanicnika Opštine Topola, prisustvovace i predstavnici Fondacije “Novak Djokovic”. Pored toga, pocetak radova odvija se u okviru 35-ogodišnjice postojanja ove Predškolske ustanove.

Vec duži vremenski period opština Topola, tacnije PU “Sofija Ristic” oseca potrebu za proširenjem, ali i renoviranjem postojeceg prostora. Vrednost investicije iznosi oko 15 miliona dinara. Površina nadogradjenog dela zabavišta u osnovi iznosi 461 metar kvadratni. Radovi podrazumevaju i opremanje radnih soba nameštajem i didaktickim sredstvima za rad. Završetkom objekta izbrisace se i liste cekanja na kojima su se, usled nedostatka prostora, nalazili mališani.

Rad Fondacije temelji se na uverenju da se obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. Fondacija kreira kvalitetne programe i podsticajno okruženje za ucenje u kojima je do sada ucestvovalo 1.575 vaspitaca i nastavnika. Do sada je rekonstruisala i izgradila 45 vrtica i pomogla više od 22.000 dece u Srbiji.

Namenskom donacijom, odnosno finansiranjem odredjenih radova na završetku izgradnje i opremanja zgrade u Topoli, Fondacija želi da doprinese obezbedjivanju boljih uslova u lokalnoj zajednici za odrastanje dece predškolskog uzrasta,navodi se u pozivu dostavljenom našeem portalu.

(Ar PRESS)