Mihailo Zlatkovic 01

Gitar mini fest

 

  • Gitar mini fest „Mihailo Zlatković“, jednodnevni muzički festival posvećen mladom gitarskom umetniku i pedagogu Mihailu Zlatkoviću održavaće se u novembru mesecu u Aranđelovcu

Sajt Gitar mini festa „Mihailo Zlatković“, jednodnevnog muzičkog festivala posvećenog mladom gitarskom umetniku i pedagogu Mihailu Zlatkoviću pušten je juče.

Na sajtu se mogu pogledati sadržaji o životu i delu ovog umetnika, kao i saznati sve informacije o održavanju predstojećeg Gitar mini festa koji će  nositi njegovo ime.

Sajt će sadržati i novosti na osnovu kojih će svi zainteresovani moći da prate program i događaje festivala .

Gitar mini fest „Mihailo Zlatković“, jednodnevni muzički festival posvećen mladom gitarskom umetniku i pedagogu Mihailu Zlatkoviću održavaće se u novembru mesecu 2021.godine  u Muzičkoj školi „Patar Ilić“ u Aranđelovcu.

Mihailo Zlatković rođen je 1994. godine u Beogradu. Završio je Osnovnu muzičku školu „Petar Ilić“ u Aranđelovcu u klasi profesora Mladena Žica i Miloša Mijailovića, a potom Srednju muzičku školu „Josip Slavenski“ u Beogradu, u gitarskoj klasi profesora Nenada Kondića.

Osvajao je međunarodne i republičke nagrade, nastupao u Beogradu, Novom Sadu, Aranđelovcu, Lucernu (Švajcarska), Moskvi (Rusija), Milanu i Napulju (Italija), Podgorici i Baru (Crna Gora). Takođe, nastupao je i u okviru književnih promocija i drugih kulturnih programa u Beogradu i po Srbiji. Imao je i televizijske nastupe (u okviru emisija RTS-a, Studija B, RTV ”Šumadija”, RTV ”Sunce”)

Pohađao je majstorske kurseve kod najznačajnijih gitarskih pedagoga (Hubert Kappel, Xuefei Yang, Edin Karamazov, Roberto Fabbri, Darko Karajić, Srđan Tošić, Aleksandar Hadži-Đorđević). Diplomu je stekao na Odseku za klasičnu gitaru na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Vere Ogrizović.

Pedagoško iskustvo, kao nastavnik gitare, sticao je u muzičkim školama „Petar Ilić“ u Aranđelovcu, „Josif Marinković“, „Artistikum“ i „Piccolo muzički centar“ u Beogradu. Njegovi učenici su ostvarivali zapažene uspehe i osvajali mnogobrojne nagrade na domaćim i internacionalnim takmičenjima.

Mihailo Zlatković tragično je preminuo 2020. godine u Beogradu.

Pamtimo ga po iskrenoj kolegijalnosti, izuzetnom pristupu u radu s učenicima, talentu i sjajnom umeću na gitari, divnim nastupima koje nam je priredio, a pre svega po skromnosti, plemenitosti i vedrom duhu.

Adresa sajta Gitar mini festa „Mihailo Zlatković“ je www.mihailogmf.com

 

Fotografije ;www.mihailogmf.com

Tags: No tags

Comments are closed.