DSC03924 01

“Grošop”odustaje od Žabara

 

         Objava Igora Petrivića na Gejsbuku

Ni nedelju dana nije prošlo od gromoglasne najave dolaska nemačkog inestitora u Topolu a već danas predsednik opštine Topola Igor Petrović na Fejsbuku objavio je da firma Grošop (GROSCHOPP) odustaje od Žabara,gde je trebala da se otvori fabriku elektromotora, ali ne od Topole!

“Danas sam realizovao sastanak sa vlasnikom nemačke firme Groschopp, Wolgang Pflugom i njegovim saradnicima. Posle toga održao sam sastanak sa predstavnicima meštana sela Zabare i obavestio ih da nemački investitor odustaje od zakupa doma u njihovom selu.

Ovo ne znači da je nemačka firma definitivno odustala od investicije u Topolu već da se razmišlja o drugoj lokaciji i modalitetu ulaganja,”napisao je Petrović.

Nemačka firma Grošop (Groschopp), kako je bilo najavljeno nameravala  da zakupi seoski dom  u selu Žabare kod Topole za proizvodnju elektromotora I u prvoj fazi investira million evra I zaposli 25 radnika.(!?)

Memorandum o saradnji poslednjeg dana januara  potpisali  su predsednik opštine Igor Petrović i direktor Grošopa Volfgang Flug (Wolfgang Pflug) a opština objavila je Javni poziv za prikupljane ponuda za izdavanje u zakup poslovnog prostora u Žabarima ,površine 687 m2  na 30 godina sa početnom cenom od 130 dinara po kvadratu , na mesečnom novou.U zakup nisu uračunati korišćenje električne energije,vode I grejanja koje plaća zakupac. Rok za podnošenje zahteva ističe 15 februara.

Kako će se dalje odvijati stvari ostaje da vidimo.Na sajtu kompanije Grašop  o odustajanja od otvaranja pogona u Žabarima kod Topole ,danas -nema ni reda.

Grošop je osnovan 1948 godine I predstavništva pored Nemačke ima u još 16 zemalja medju kojima je i Srbija.

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.