INTERVJU:Jovana Prekovic

OLIMPIJSKO ODLICJE NAJVECA ŽELJA

-Karate traži  dosta strpljenja, odricanja, iskušenja, ali najviše vere, tako da sam u svemu tome izvlacila najbolje koliko sam mogla. Imala sam ogromnu podršku Roksande i Dragana i njihove porodice, naravno moje porodice koja me nesebicno podržava i veruje u mene, kluba i mojih dragih ljudi,kaže Jovana Prekovic

 

 

Jovana Prekovic

San svakog sportiste je da ucestvuje na Olimpijskim igrama.Jovana Prekovic,uspešna karatistkinja zahvaljujuci rezultatima izborila je plasaman na ovo planerarno takmicenje.Nažalost zbog korone ove ga godine nece biti u Tokiju.Skup najboljih sportista sveta odložen je za narednu godinu.Bio je to povod za intervju sa ovom  mladom I uspešnom sportistkinjom.

  • Ar PRESS.-Zašto ste se odlucili za karate a ne neki drugi sport?

Jovana PREKOVIC.- Na prve casove karatea odveo me je deda, jer sam obožavala da gledam crtani film „Zmajeva kugla“ u kom je glavni junak bio Goku sa odlicnim poznavanjem borilackih veština. U tom periodu, Roksanda je držala casove karatea u svim vrticima u Arandjelovcu, a buduci da sam želela da budem kao spomenuti junak iz mog omiljenog crtanog filma, karate je za mene bio pravi izbor. Želela sam da budem najbolja.

 

  • Ar PRESS-Izborili ste ucešce na Olimpijskim igrama u Tokiju ali one ove godine nece biti zbog korone.Kako sacuvati kondiciju u uslovima kada nema takmicenja?

Jovana PREKOVIC,- Plan mi je da period bez takmicenja, koji je usledio zbog epidemije korona virusom, iskoristim sve resurse koje imam. Karate je po prvi put na Olimpijskim igrama i nismo do sada imali pripreme za najvece planetarno takmicenje i bice to veliki izazov za sve nas, ali jedno je sigurno, da necu odstupati od stvari koje su mi do sada donosile uspeh. Moram da kažem da imam izuzetno kreativne trenere, koji se trude da mi treninzi budu jako zanimljivi i koji me drže u fokusu, što je od velike važnosti, jer me ceka dug period do sledeceg važnog takmicenja za Olimpijske igre.

 

  • Ar PRESS:-Za kratko vreme postigla si puno vrhunskih rezultata sa svojom upornošcu , odricanjima ali i savetima trenera Roksande.  Koji je tvoj cilj trenutno? 
Jovana Prekovic i Roksanda Atanasov

Jovana PREKOVIC,- Put uspeha je bio pun uspona i padova. Tražio je dosta strpljenja, odricanja, iskušenja, ali najviše vere, tako da sam u svemu tome izvlacila najbolje koliko sam mogla. Imala sam ogromnu podršku Roksande i Dragana i njihove porodice, naravno moje porodice koja me nesebicno podržava i veruje u mene, kluba i mojih dragih ljudi. Veliku ulogu ima kompanija Peštan iz Arandjelovca, opština Arandjelovac kao i Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije, Vojska Srbije i naravno Karate Federacija Srbije koja mi je omogucila da ispratim najvažnija takmicenja do Olimpijskih igara. Svi oni su videli i prepoznali naš rad i odlucili su da nas maksimalno podrže, jer sve ovo što smo postigle i što cemo postici je i njihov uspeh i bez njih ovaj put ne bi bio moguc. Cilj mi je da se dobro fizicki i psihicki pripremim za sledecu sezonu, omogucim sebi ponovo plasman na Olimpijske igre i osvojim najsjajniju medalju.

 

  • Ar PRESS,:-Osim što se baviš karateom ti sI  zaposlena u Ministarstvu odbrane  .Koliko ti vreme dozvoljava da se u potpunosti posvetiš jednom ili drugom ?

Jovana PREKOVIC,- Prošle godine sam postala clan sportske jedinice Vojske Srbije u svojstvu zaposlenog u Ministarstvu odbrane. To je za mene bio veliki izazov, jer biti pripadnik Vojske Srbije i braniti boje Srbije na vojnim prvenstvima je za mene velika cast i privilegija, tako da uz dobru organizaciju može sve da se postigne. Zbog toga bih ovom prilikom želela da se zahvalim našoj vojsci i Ministarstvu odbrane što nama, vrhunskim sportistima, omogucavaju da se takmicimo, treniramo i u isto vreme imamo status pripadnika Vojske Srbije.

  • Ar PRESS,-Kako sebe vidiš za pet godina?

Jovana PREKOVIC:- Vidim  kao devojku koja je ispunila svoje sportske snove i zapocela da vodi jedan porodican život koji ce mi pružati razne izazove.

 

(Ar PRESS)

Fotografije privatna arhiva

Intervju,deo intervjua bez saglasnosti Ar PRESS-a nije dozvoljeno preuzimati

 

 

 

 

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment