odvazna_logo_MIH

„Ja sam ODVAŽNA“ do 7. Jula

Fondacija Ana i Vlade Divac

 

  • Kompanije i Fondacija pozivaju sve zainteresovane preduzetnice da se prijave na konkurs, a svoje potrošače da se priključe projektu i podrže jačanje ženskog preduzetništva u Srbiji.

Beograd, 4. jul 2022. godine – Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku partnera – kompanija IKEA Srbija i Mastercard, otvorila je novi ciklus projekta „Ja sam ODVAŽNA“ za podršku ekonomskom osnaživanju žena. Od 25. maja do 7. jula preduzetnice iz cele Srbije, mogu da se prijave na sajtu Fondacije i da predstave svoje poslovanje i planove za razvoj.

Pet projekata s najvećim potencijalom dobiće finansijska sredstva koja će im omogućiti da razviju poslovanje, bilo da se odluče za kupovinu opreme, ambalaže, sertifikaciju ili promociju, a potrebna sredstva obezbeđuju partneri iz zajedničkog fonda. Osim toga, i potrošači mogu da pruže podršku ovoj značajnoj inicijativi tako što će prilikom kupovine u Robnoj kući IKEA Srbija u periodu od 25. maja do 15. juna, svoj račun platiti beskontaktno, Mastercard karticama. Za  svaku transakciju Mastercard donira 150 dinara u zajednički budžet projekta „Ja sam odvažna“.

„Udruživanjem snaga sa našim dugogodišnjim partnerima, kao i sa kupcima koji dele naše vrednosti, lakše ćemo doći do zajedničkog cilja – jačanja kapaciteta preduzetnica i njihove konkuretnosti na tržištu. Ovim projektom želimo da podstaknemo preduzetništvo, ali i dodatno potvrdimo našu predanost zalaganju za bolji položaj žena u društvu.“, ističe Strahinja Urošević, direktor tržišta IKEA Srbija.

U vremenima kada je solidarnost najbitnija a borba za jednakost još uvek traje, bitno je da istupimo i pomognemo jedni drugima. Verujemo da je važno da osnažimo preduzetnice da se što pre aktivno uključe u digitalnu ekonomiju kao siguran put ka održivom razvoju i zato nam je drago što sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i kompanijom IKEA još jednom podržavamo hrabre žene koje se bore za svoju samostalnost na tržištu rada u Srbiji.“, istakla je i Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Podsećamo da su se u zalaganju za ekonomsko osnaživanje žena u Srbiji, IKEA Srbija, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac prepoznali i ujedinili još 2018. godine. Do sada je u okviru projekta „Ja sam ODVAŽNA“, sredstvima za realizaciju nagrađeno 11 incijativa.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Košel, istakla je da žene u  Srbiji imaju preduzetnički duh, ali im je ipak potrebna i podrška.  „U protekla dva ciklusa primili smo preko 380 prijava u okviru konkursa ,,Ja sam Odvažna’’. Ponosni smo što, zajedno sa našim partnerima, nekima od njih možemo da pomognemo da svoje ideje za razvoj sprovedu u delo. U okviru ovogodišnjeg konkursa biće podržano 5 preduzetnica.“

Kompanije i Fondacija pozivaju sve zainteresovane preduzetnice da se prijave na konkurs, a svoje potrošače da se priključe projektu i podrže jačanje ženskog preduzetništva u Srbiji.

Tags: No tags

Comments are closed.