Danko Popovic 01

Jadranska -Danka Popovića

 

‘           OO Srpska liga Arandjelovac pokrenula je  inicijativu da Jadranska ulica promeni naziv u ulica Danka Popovića.

Danko Popović rođen je 1928. godine u Arandjelovcu. Gimnaziju je završio u Arandjelovcu , diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Radio je u Ministarstvu odbrane Republike Srbije u Odeljenju vojnog arhiva. Autor je više radio drama i filmskih scenarija, romana i knjiga pripovedaka. Među najpoznatijim njegovim delima je roman ,,Knjiga o Milutinu“. Umro je 7. avgusta 2009. i sahranjen 11. avgusta u Aranđelovcu u porti Bukovičke crkve. Opelo u Bukovičkoj crkvi služili su mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop šumadijski Jovan.

OO Srpska liga Arandjelovac smatra da Danko Popović zaslužuje da ulica koja se nalazi u centru grada nosi upravo njegovo ime . Zahtevamo od predsednika Opštine Arandjelovac kao o do članova Opštinskog veća da razmotre naš predlog kao i da u najkraćem mogućem roku donesu odluku kojom će Jadranska ulica promeniti naziv u ulica Danka Popovića ,navodi se u saopštenju 00 Srpske lige Arandjelovac.

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.