Dejan Milic Mix

„Končić u čvor“ Dejana Milića

 

 

Narodna biblioteka «Sveti Sava» u četvrtak, 14. jula 2022. godine u 19 sati u čitaonici Biblioteke organizuje promociju svog novog izdanja, zbirke priča „Končić u čvor“ Dejana Milića koja je izašla krajem juna.

U ovoj knjizi kratke proze koja je nastajala čitavu deceniju, nalaze se ostavljeni tragovi o ljudima, susretima i prilikama, koje su uticale na autora. Milić je od svog oca i čitaocima preneo istinu, da je pamet bez srca isto što i „ram bez sliku“. Prema rečima kritičara, knjiga je ispričana u dahu, skoro ispovedno, a priče su iznikle iz svakodnevnih zgoda i nezgoda i autorove zamišljenosti nad životom. Pitko i slikovito, Milić čitaoca uvodi u svet koji smo pomalo zaboravili.

Dejan Milić, pravnik po obrazovanju, rođen je 1972. godine u Pirotu. Piroćanac „na privremenom radu u Beogradu“, jedan je od najboljih govornika među pravnicima i dobitnik brojnih nagrada u oblasti retorike i govorništva. Pored tri monografije i tridesetak stručnih radova iz oblasti prava i retorike, autor je knjiga „U ime pravde“, „Politička beseda moderne Srbije“ (2004), „Srpski politički govor modernog doba“ (2006), romana „Ugrizao sam mesec“ (2002), dokumentarnog romana „Noć duga godinu dana“ (2009), zbirke kolumni „Dva cvancika“ (2014) i drugih. Objavljivao je i brojne tekstove, prikaze i intervjue o retorici, istoriji i politici u mnogim časopisima.

Pored autora, o knjizi govore dr Nemanja Dević, istoričar i pisac, Branislav Maksimović, advokat, Marina Grujić, pravnik i prvakinja u govorništvu. Odlomke čitaju Omer Petojević, pesnik i Nina Milić, glavna junakinja iz zbirke priča.

Tags: No tags

Comments are closed.