Danko Popovic 01

Konkurs za književnu nagradu „Danko Popović“

 

Narodni muzej u Aranđelovcu raspisao je  Konkurs za dodelu književne nagrade „DANKO POPOVIĆ“.

Književna nagrada „Danko Popović“, ustanovljena odlukom Upravnog odbora Fonda  „Prvi srpski ustanak“ od 9. septembra 2011. godine i ima za cilj da doprinese razvoju srpske proze i neguje ono što je najbolje u slobodoljubivoj srpskoj tradiciji.

Pod pokroviteljstvom SO Aranđelovac dodeljuje se svake godine za najbolju knjigu proze (roman, knjiga pripovedaka) domaćih autora na srpskom jeziku, objavljenu u protekloj godini (prvo izdanje).

Pravo predlaganja imaju izdavači, kulturne institucije, udruženja, organizacije i pojedinci.

Predlagači dostavljaju po pet primeraka predloženog dela(koji se ne vraćaju predlagaču), objavljenog od 1. januara do 31. decembra 2020. godine,  na adresu:

Narodni muzej Aranđelovac,

34300 Aranđelovac,

Mišarska 19,

sa naznakom: za književnu nagradu „Danko Popović“.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa.

Nagrada će biti uručena u Aranđelovcu, na manifestaciji Razgovori pod lipom Danka Popovića, između 25 i 30. avgusta 2021 . godine.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja (24. marta 2021), a žiri će svoju odluku saopštiti najkasnije do 31. jula 2021. godine.

 

 

Narodni muzej u Arandjelovcu

800.000 DINARA OD MINISTARSTVA KULTURE

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja za sufinansiranje projekata iz oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva, Narodnom muzeju su za projekat “Učitaj, saznaj i sačuvaj…” dodeljena sredstva u iznosu od 800.000,00 dinara,saopštio je Narodni muzej u Arandjelovcu.

 Predmet projekta je digitalizacija i prezentacija jedinstvene zbirke skulptura na otvorenom, u parku Bukovičke banje.

(Ar PRESS)

 

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.