211 2021 01

„Koštanin tvist“ 28.januara

  • Dragana Dabović i Andrej Šepetkovski nasmejaće publiku otkrivajući kako se sprema „Koštana”. Publici će biti  prikazane različite režije jedne te iste scene iz ove čuvene drame.

Ovogodišnji pozorišni program Dvorana Park u Arandjelovcu započinje , 28. januara od 19 časova komedijom „Koštanin tvist“..

Komad je premijerno izveden u pozorištu „Slavija”. Dragana Dabović i Andrej Šepetkovski nasmejaće publiku otkrivajući kako se sprema „Koštana”. Publici će biti prikazane  različite režije jedne te iste scene iz ove čuvene drame.

Ovo je komedija o smislu stvaranja i tragedija o neostvarenim ambicijama, a ujedno se traži i odgovor na pitanje da li je put ka uspehu u ugađanju sebi i svojim hirovima ili u dubljem, ljubavnom osluškivanju drugog čoveka i davanju,stoji u pozivu Centra za kulturu

Nije lako biti glumac. Teško se naći i u ulozi reditelja. Dramaturg takođe ima svoje muke. Kakve zamke čekaju autorsku ekipu pre nego što izađe na scenu umetnici pokazuju u predstavi „Koštanin tvist”.

Svaki od reditelja vidi ,,Koštanu” i scenu koju režira na poseban način, svojstven njegovom senzibilitetu, životnom iskustvu i talentu. Svaka glumica koja igra tu scenu doživljava je drugačije, zavisno od njenog dara, iskustva i ambicije. A sudar tih stremljenja i karaktera reditelja i glumaca, u pozorištu tako često nespojivih, dovodi do urnebesnih situacija, jakih emocija i žestokih sukoba.

Kulturni događaji organizuju se u skladu sa merama propisanim na zaštiti od Kovid-a 19. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku, broj sedećih mesta je ograničen zbog propisane distance.

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, karte se mogu kupiti na biletarnici svakog radnog dana od 8 do 20 časova.

Fotografija Centar za kulturu

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.