MIX 03

Marinini etno radovi

Marina Lazarević iz Vrbice kod Arandjelovca pravi upotrebne rukotorine sa etno motivima

 

  • Jos uvek je ovo samo moj hobi,nema neke zarade , na žalost. Planiram u budućnosti da stvarno ovo bude moj posao,kaže Marina Lazarević

 

Marina Lazarević iz Vrbice kod Arandjelovca ima zlatne ruke.Ne samo pri spremanju ukusne hrane kao kuvarica  već i pri pravljenju upotrebnih rukotvorina sa etno motivima.

– Jos kao mala volela sam i pravila nesto slicno od ovih rukotvorina. Aktivno sam pocela da radim od pre pet godina,kaže za portal Ar PRESS Marina Lazarević.

Marinin rad nije ostao nezapažen.Stizale su reči podrška od rodbine I prijatelja,na izložbama.

– Treba dosta vremena,zavisi koji suvenir pravim. Ali to nista nije teško kada radite nešto što volite,što te odmara I opušta.Za svaki rad nadjem vreme,priča nam Marina,I dodaje;-Kroz ove,mogu reći autentične radove negujem tradiciju I stil,jednostavno  volim to što radim.Odrasla sam u porodiciji u kojoj je ,gde god se okreneš vidiš neki etno motiv.Ako motiv zahteva ispletem,izvezem ili naslikam…

Marina Lazarević/Ponosna svojom čuturom/ Na Tv Hepi

Arandjelovac nema svoj autentičan suvenir pa su Marinini radovi sa  etno motivima pravo  osveženje,gde god se pojavi.

– Uspostavila sam saradnju  sa TO Arandjelovac ,imamo divnu saradnju .Imala sam prilike da budem na nekoliko festivala i izlozbi. Svaki rad mi je drag ali posebno ističem čuturu sa motivom Šumadinac.Jos uvek je ovo samo moj hobi,nema neke zarade , na žalost. Planiram u budućnosti da stvarno ovo bude moj posao,kaže Marina Lazarević.

Ako posle posete gradu podno Bukulje budete želeli da  ponesete nešto što će vas podsećati na ovaj kraj i Šumadiju onda će to biti Marinine rukotvorine,prepoznatljive po šari I radjeni sa puno ljubavi.

 

Fotografije privatne

M.Petrović

 

 

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.