DD210185 IZDVOJENA

Mesta za još 60 mališana

Jelena Đoković otvorila vrtić u Topoli

 

  • Novak Đoković Fondacija nastavlja svoju misiju pomoći vrtićima i deci širom Srbije; u Topoli otvoren novi objekat sa idealnim uslovima za rast i razvoj najmlađih

Topola, 23.decembar 2021.   Novak Đoković Fondacija je zvanično otvorila vrtić pri predškolskoj ustanovi „Sofija Ristić“ u Topoli, projekat koji je realizovan kroz saradnju sa Opštinom Topola.  Svečanom otvaranju novog objekta prisustvovali su su-osnivačica i globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković, nacionalna direktorka Maja Kremić, direktorka predškolske ustanove Gordana Nidžović, predsednik opštine Topola Igor Petrović i zamenica predsednika opštine Jasna Vuković. Vrtić u Topoli je 49. po redu koji je Fondacija opremila, adaptirala i rekonstruisala. Glavni donator na ovom projektu je kompanija dm drogerie markt, jedna od najangažovanijih kompanija u zemlji.

Površina celog objekta iznosi 850m2, dok je Fondacija u potpunosti rekonstruisala, adaptirala i opremila 250m2 – u sklopu kojih se nalaze dve radne sobe za 60 dece, kao i prateće prostorije, hodnik i toaleti. Fondacija je uz pomoć svojih donatora dodatno obezbedila izolaciju kompletne površine zgrade. Prema rečima predstavnika lokalne samouprave, pokretanje inicijative od strane Fondacije učinilo je da se i Opština Topola aktivno uključi u radove, što je omogućilo da se zgrada koja potiče iz 70-ih godina prošlog veka dodatno modernizuje u svom trpezarijskom i kuhinjskom delu, sa novom telekomunikacijskom i internet vezom – i grejanjem na gas.

Ukupna vrednost projekta iznosi 15 miliona dinara – od čega je vrednost donacije Fondacije 11,5 miliona dinara – u okviru čega je 8,5 miliona odvojeno za izvođenje svih neophodnih radova, dok je do 3 miliona određeno za opremanje novih radnih i pratećih prostorija. Podršku su pružile i kompanije Henkel, Ceresit, Grubin, Enmon i Tarket.

Predškolska ustanova „Sofija Ristić“ prepoznata je po dugoj traidiciji. Proširivanjem kapaciteta, dobiće novi sjaj i sve što je potrebno kako bi se najmlađima pružili idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje. Novak Đoković Fondacija uvek stavlja dobrobit deteta u prvi plan, što na duže staze podrazumeva poboljšanje kvaliteta života čitave zajednice. Radujemo se što ćemo divnim domaćinima iz Topole i njihovoj deci svakodnevnicu učiniti još lepšom – i zahvaljujemo se Opštini i donatorima na odličnoj saradnji,“ izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Novak Đoković Fondacije.  

Topola je sredina priznate tradicije i gostomprimstva, poznata i po vinogradima, kao i bogatom verskom i kulturnom značaju. Zbog ovih razloga, Novak Đoković Fondacija je odlučila da sa svojim partnerima uloži u ovaj vrtić i podstakne lokalne porodice da, zajedno sa svojom divnom decom – ostanu u Topoli i nastave da čine ovo mesto jedinstvenim. Naročito nas raduje što ćemo otvaranjem ovog vrtića listu čekanja svesti na minimum.“ dodala je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije. 

Saradnja sa Novak Đoković Fondacijom za nas predstavlja veliku privilegiju i čast. Naš vrtić je počeo sa radom 1985. godine, 40 godina posle osnivanja prvog zabavišta za decu u Topoli – i zahvaljujući dosadašnjoj podršci lokalne samouprave i od danas Novak Đoković Fondacije – proširili smo svoje kapacitete, povećali obuhvat dece i prerasli u ustanovu vrednu pažnje i za ponos građana Topole i okoline. Hvala vam što ste omogućili da naša deca provode vreme u prostoru koji je podsticajan, inspirativan, kreativan i moderan – i sigurna sam da će dugo pamtiti naše današnje druženje,” istakla je Gordana Nidžović, direktorka PU “Sofija Ristić” iz Topole. 

Ovim velikim gestom Novak Đoković Fondacije dobili smo ono što nam je bilo neophodno i prekopotrebno – smeštaj za našu decu u bezbednom i za boravak prijatnom prostoru – čime ćemo njihovo detinjstvo i odrastanje učiniti lepšim. Fondacija je i ovog puta ispunila jedan od svojih ciljeva – doprinela je obezbeđenju boljih uslova u našoj zajednici za odrastanje dece predškolskog uzrasta. U nadi da ćemo, zajedno sa Fondacijom, u narednom periodu učestvovati i pomagati realizaciju sličnih projekata u Opštini Topola – izražavamo našu neizmernu zahvalnost na ovakvom daru!” izjavila je zamenica predsednika opštine Topola Jasna Vuković.

                                           Sa današnje svečanosti  u Topoli
Novak Đoković Fondacija osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. To se postiže stvaranjem najkvalitetnijih programa i okruženja za učenje, u kojima je priliku da se usavršava imalo više od 2.200 vaspitača i učitelja. NDF je do sada rekonstuisala i izgradila 49 vrtića i pomogla više od 47.000 dece.

 

 

Fotografije Fondacija Novak Djoković (Dalibor Danilović)

Tags: No tags

Comments are closed.