Mile Nedeljkovic 02

Nagrada “Mile Nedeljković“ za 2022.

Udruženje “Baština i budućnost“ 1859. I  ove godine dodeljuje nagradu za najbolje delo iz oblasti savremene srpske folkloristike (etnologije i antropologije, etnomuzikologije i narodne književnosti) “Mile Nedeljković”

 

 

 

  • Konkurs je otvoren do 03. jula tekuće godine a Nagrada “Mile Nedeljković“ biće dodeljena krajem septembra 2022. godine u Aranđelovcu

 

Udruženje građana “Baština i budućnost – Aranđelovac 1859“, I ove godine dodeljuje nagrada “Mile Nedeljković“, za najbolje delo iz oblasti savremene srpske folkloristike (etnologije i antropologije, etnomuzikologije i narodne književnosti),saopštilo je  Udruženje “Baština i budućnost -Arandjelovac 1859″.

Nagrada nosi ime jednog od najznačajnijih naših etnologa, proučavaoca narodne tradicije i istorije, publiciste i pedagoga. Nagrada podrazumeva novčani iznos i plaketu, a žiri koji će i ove godine vrednovati prispele naslove, sačinjen je od eminentnih naučnih radnika:dr Branko Zlatković (predsednik),dr Jelena Jovanović i dr Smiljana Đorđević Belić.

Za nagradu mogu konkurisati naučne studije i sakupljačke zbirke objavljene na srpskom jeziku, kao prvo izdanje u protekloj 2021. godini. Konkurs je otvoren do 03. jula tekuće godine, a po 3 primerka knjige treba poslati na adresu: OŠ “Miloš Obrenović“, s naznakom za Nagradu “Mile Nedeljković“, Svetogorska 7, 34300 Aranđelovac.

Nagrada “Mile Nedeljković“ biće dodeljena krajem septembra 2022. godine u Aranđelovcu u okviru programa koji je manifestacionog karaktera.

U realizaciji ove ideje, Udruženje građana “Baština i budućnost – Aranđelovac 1859“ ima, kao i svake godine, podršku Opštine Aranđelovac i svih onih ustanova, udruženja i pojedinaca s kojima je Mile Nedeljković svesrdno sarađivao, ostavivši za sobom znamenito kulturno i naučno delo.

Foto;M.Petrović©

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.