BASTINA I MILE

Nagrada“Mile Nedeljković“ Dragani S.Djurić

 

  • Povelja “Mile Nedeljković” prof.dr Mariji Kleut iz Novog Sada

Dr Dragana S. Đurić iz Balkanološkog instituta SANU iz Beograda, za studiju Dani u nedelji u narodnoj kulturi Južnih i Istočnih Slovena, u izdanju Balkanološkog instituta SANU Beograd (2020),dobitnik je nagrade “Mile Nedeljković” za 2021.godinu ,saopštilo je Udruženje gradjana”Baština I budućnost-Arandjelovac 1859” iz Arandjelovca koje I dodeljuju ovu nagradu.

Žiri koji je izabrao najbolju studiju činili su priznati naučnici: dr Branko Zlatković (predsednik), dr Jelena Jovanović i dr Smiljana Đorđević Belić.

Takođe, žiri u sastavu: dr Ivan Zlatković (predsednik), prof. dr Dušan Izvonar i Nevenka Popović, etnolog, doneo je odluku da Povelja ”Mile Nedeljković” za životno delo bude dodeljena znamenitom pedagogu, proučavaocu i istraživaču narodne književnosti prof. dr Mariji Kleut iz Novog Sada.

Udruženje građana ”Baština i budućnost – Aranđelovac 1859” iz Aranđelovca, i ove godine tradicionalno dodeljuje nagradu ”Mile Nedeljković” za najbolju knjigu u protekloj 2020. godini iz oblasti savremene srpske folkloristike (etnologije i antropologije, etnomuzikologije i narodne književnosti). Nagrada nosi ime jednog od najznačajnijih naših etnologa, proučavalaca narodne baštine i istorije, publiciste i pedagoga. Nagrada “Mile Nedeljković” dodeljuje se od 2010.godine.

Priznanja će biti dodeljena 22. oktobra, u 19.00, u aranđelovačkoj biblioteci ”Sveti Sava”, objavilo je  Udruženje gradjana”Baština I budućnost-Arandjelovac 1859”.

 

(Ar PRESS)

 

Tags: No tags

Comments are closed.