25. октобра 2020.

Nasledili obaveze od 5,6 miliona evra

Nova fasada opstine
  • Tradicionalna Oplenacka berba bice održana ove godine ali ne i vašar.Oktobarske kulturne svecanosti bice održane pod sloganom „I kovid je lakši sa kulturom!“.

 

Petrovic na konferenciji za novinare
Igor Petrovic na konferenciji za novinare

TOPOLA,(17.09.2020.)-Predsednik opštine Topola Igor Petrovic održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je predstavnike sedme sile upoznao sa nasledjenim obavezama od predhodnog rukovodstva.One u ovom momentu iznose 5,6 miliona evra ili gotovo ceo jedan opštinski budžet!

Petrovic je istakao niz poslova  iza kojih je ostao dug u nasledje od obaveza za gradjene  puteva,zdravstvo i Dom zdravlja,iz javno privatnog partnerstva,kod Privrednog društva Karadjordje…U poslednjih deset godina u Karadjordje je uloženo milion evra a stadion i prostorije nisu dovedeni u pristojno stanje.

Lokalni autobuski prevoznik ponovo je poceo da vozi dok ne istakne otkazni rok,kazao je Petrovic.Po njegovim recima ocekuje se dolazak beogradske „Laste“ sa kojom se pregovara.

Petrovic je istakao da ce na Malu Gospojinu,kada je i opštinska slava u Topoli biti  uz poštovanje preporuka Kruznog štaba biti održan Etno sajam a uvece koncert Ane Bekute.

 Tradicionalna Oplenacka berba bice održana ove godine ali ne i vašer.Umesto trodnevne višednevne svetkovine podno Oplenca sve je planirano da bude održano 10 oktobra-Izložba poljoprivrednih proizvoda,saopštavanje rezultata sa ocenjivanje vina i rakija,izložba slika ucesnika ovogodišnje lipovacke slikarke kolonije i Sabor Izvornog narodnog stvaralaštva.

Oktobarske kulturne svecanosti bice održane pod sloganom „I kovid je lakši sa kulturom!“.

(Ar PRESS)