U Topoli odrzan Treci medija forum

 

NOVINARI PROTIV BELE KUGE

 

Treci medijski  forum u Topoili  „Dr Marko Mladenovic“ u potpunosti je opravdao ocekivanja.Novinari I medijski radnici o depopulaciji stanovništva u Srbiji govorili  su iz svog ugla sa nadom da ce oni koji vode državu ,od lokala do vrha ,razumeti I shvatiti šta im je  dalje ciniti.

Organizator Medijskog foruma bio je Radio IFM Braf iz Topole uz podršku Ministarstva culture I informisanje Republike Srbije.

Igor Petrovic

Pozdravljajuci ucesnike foruma Igor Petrovic,predsednik Opštine Topola rekao je da ce “lokalna uprave podsticati radjanje obezbedjujuci dodatak I za prvo dete ali I bolje uslove za predškolce”.

-Lokalna uprave ce pomoci da de osnuje Centar za borbu protiv bele kuge u Topoli.Statut I sve oko registracije obezbedicemo ,kazao je Petrovic.

Prof. dr Zoran Jevtovic, Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu  govorio je na temu „Mladi izmedju karijere i roditeljstva“.

 

 -Bolji ekonomski položaj mladih zadržao bi ih u nekoj merit u gde jesu.Internet je ukinuo seosku omladinu.Oni su postali  gradjani sveta,povecao se broj vanbracnih ali I istopolnih  zajednica,rekao je Profesor Jevtovic.

Dr Zoran Jevtovic                  Dr Mirko Miletic

On je mišljenja da novac koji država daje strancima za otvaranje novih radnih mesta ovde treba dati našima.

 Prof. dr Mirko Miletic sa  Fakulteta društvenih nauka iz Beograda govorio je na temu  „Digitalni mediji, roditeljstvo i porodica“.

Po mišljenju profesora Miletica “mediji razaraju porodice”.

-Virtualna stvarnost je u našoj stvarnosti.Puno je prednosti ali I mana,zakljucio je Profesor  Miletic.

Dr Ivan Marinkovic

 – Dr Ivan Marinkovic iz Centra za demografska istraživanja – Institut društvenih nauka, govorio je o  „Mortalitetu dece i mladih i prevremena smrtnost stanovništva Srbije“ a  Mr Gordana Bjelobrk, nacelnica Odeljenja za demografiju Republickog zavoda za statistiku: o „Raspoloživi izvori podataka o migracijama i utvrdjivanje istine o iseljavanju iz Srbije“ …

 Izlaganja na forumu,diskusije  I izjave nagradjenih štampace se u zborniku domumenata Treceg medijskog foruma.

NAGRADE Dr MARKO MLADENOVIC ZA 2020 GODINU

Ljubivoje Rsumovic

Dobitnik ovogodišnje pocasne nagrade za višegodišnji medijski doprinos dobio je pesnik Ljubivoje Ršumovic.

U svecanom delu skupa urucene su   nagrade za najbolje novinarske radove sa treceg konkursa.

Nagrada nosi ime dr Marka Mladenovica, strucnjaka i humaniste, jednog od pionira borbe protiv „bele kuge“ Nagrada se sastoji od  plakete i novcanog dela.

Dobitnici ovogodišn

LjubisaVujic,Jasmina Dabic,Vera Aksentijevic i Daliborka Bajic

jih nagrada “Dr Marko Mladenovic” za medijski doprinos borbi protiv depopulacije u Srbiji  su;Ljubiša Vujic (RTV Kopernikus, Jagodina) za kolumnu “Poslednja zrnca pešcanog sata”, Jasmina Dabic,(Radio Novi Sad )autorka radijske emisije “Opšta praksa”,  Vera Aksentijevic (RTS, dopisništvo Kraljevo) za trilogiju “Decje SOS selo, Gorštakinja, Oživeli zavicaj”, i Daliborka Bajic (RTRS, Banja Luka) za TV reportažu nazvanu “Snaga života”.

Plakete pohvale dobili su Zoran Maksimovic,Tv Prva Novi Pazar,Jasmina Stefanovic,Roditeljstvo novog doba,Decije SOS selo Kraljevo iVerica Novcic Petric Udruzenje Logos T Topola.

Zlatna Povelja Medijskog foruma za 55 godina rada  u novinarstvu pripala je Aleksandru Avramovicu koji je vodio Medijski forum.

 

Aleksandar Avramovic

Tekst i fotografije bez saglasnosti Ar PRESS/a nije dozvoljeno preuzimati

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment