Skola u Gornjoj Tresnjevici 01

Novo „ruho“škole u Trešnjevici

 

  • Predračunska vrednost rekonstrukcije i izgradnje školskog kompleksa u Gornjoj Trešnjevici je 71 milion dinara i u njoj bi se vratila „Škola u prirodi“

 

 Zapadna strana danas(gore) i Idejno rešenje(dole)

Odelenje za imovinsko-pravne odnose,urbanizam,gradjevinarstvo i stambeno komunalne poslove ,Opštinske uprave opštine Arandjelovac oglasilo je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za rekonstrukciju i dogradnju školskog kompleksa u Gornjoj Trešnjevici.Prema idejnom rešenju koji je uradila Agencija Hidro top iz Topole uz sadašnjih 562 kvadrata škole planirana je dogradnja sprata od 760 kvadratnih metara.Na spratu bi bilo 15 soba;11 četvorokrevetnih,dve šestokrevetne i dve dvokrevetne.

Predračunska vrednost rekonstrukcije i izgradnje školskog kompleksa u Gornjoj Trešnjevici je 71 milion dinara.

„Na školskom placi površine 0,8089 ha  u okviru Kompleksa škole, predviđena je rekonstrucija i dogradnja objekta kao i izgradnja pratećih sadržaja kako bi se mogao realizovati program „Škola u prirodi”,nastava van škole i učionica. Nastava u prirodi je specifičan oblik nastave kome su dodati i rekreativni sadržaji.

 Školski kompleks u Gornjoj Trešnjevici

Predviđena je izgradnja objekata za sledeće aktivnosti:rukometno igralište,košarkaški teren I ostale sportsko rekreativni sadržaji za decu školskog uzrasta.

Postojeća škola ima korisne površine oko 600 m2 prizemna je i potrebno je

modernizovati i opremiti savremenom opremom, prvenstveno sanitarijom, navodi se u projektu.

Novi objekat nakon rekonstrukcije i dogradnje ima bruto površinu od 1.536 m2

Projektovani objekat je spratnosti Po+P+1. U podrumu škole nalazi se kuhinja sa

trpezarijom i pratećim sadržajem, na prizemlju se nalaze učionice dok su na spratnoj  etaži smeštajne jedinice za 60 korisnika”.

Tu je i parking za 18 automobila…Van kompleksa je ambulanta i kuća/stan za lekara u kojoj je danas smešten sveštenik.

Javna prezentacija Urbanističkog projekta je od 25.05.2021. do 01.06.2021.godine u prostorijama Opštinske uprave opštine Arandjelovac,hol prvog sprata,svakog radnog dana od 11 do 14 sati. Materijal je dostupan i na internet strani opštine Arandjelovac(www.arandjelovac.rs)

Primedbe i sugestije , u pisanom obliku, na Urbanistički projekat mogu se dostaviti Odelenje za imovinsko-pravne odnose,urbanizam,gradjevinarstvo i stambeno komunalne poslove ,Opštinske uprave opštine Arandjelovac.

 

                     Osnovna škola u Gornjoj Trešnjevici

Zgrada Osnovne škole u Gornjoj Trešnjevicu izgradjena je sredinom  60 tih godina i prve djake u tada osmorazrednu školu primila je školske 1966/1967.godine.Pored dece iz Gornje Trešnjevice u njoj su učila i deca iz Vukosavaca i Bosute.Osmorazredna škola u Gornjoj Trešnjevici zatvorena je deceniju i po kasnije …Danas u njoj znanje stiču  osnovaci  od prvog do četvrtog razreda  I deca koja se pripremaju za polazak u školu…

 

Izvor;Crteži I skice Idejno rešenje Urbanistički  projekat za rekonstrukciju i dogradnju školskog kompleksa u Gornjoj Trešnjevici

Fotografije;M.Petrović©

 

(Ar PRESS)

 

Tags: No tags

Comments are closed.