MIH

O YUGO-vanju pod Bukuljom

 

Narodna biblioteka „Sveti Sava“u utorak, 7. decembra 2021. godine u 19

časova u Čitaonici biblioteke  organizuje promociju knjige priča „YUGOvanje: svakodnevni eksperiment kojim se dokazuje da je Šumadija okrugla“ Danijele Vulićević,objavila je Narodna biblioteka.

Knjiga priča u izdanju kragujevačke Ustanove kulture „Koraci“ izašla je početkom godine. Iako naslov asocira na našu bivšu državu, reč je o 25 autentičnih i biografskih priča o autorkinim pustolovinama u svom automobilu na relaciji između Aranđelovca I Lapova.

Naša sugrađanka, Danijela Vulićević, rođena je 13. marta 1971.u Kragujevcu. Po obrazovanju je diplomirani defektolog – logoped, po zanimanju bibliotekar, radi kao direktor Opštinske biblioteke

„Slovo“ u Lapovu. Danijeline pesme i priče objavljivane su u zbornicima i književnim časopisima. Piše poeziju i prozu.

Do sada je objavila – „Totem“ (1999) pesme, „Propast jednog bendžamina“ (2001) roman, „Polupuna čaša poluprazna“ (2002) priče, romane za decu „Prolećni limbo dens“ (2010) „Šašavi letnji ples“ (2014) i „Iznenađenje na Sretenje“ (2015), zbirke poezije „Martine vatre“ (2017), „Pećina bez odjeka“ (2018), priče „Prstohvat ničega“ (2019), zastupljena je u zbirkama kratke priče „Drevni Iliri“ i „Ilirsko kraljevstvo“. Jedan je od priređivača knjige „Ratni dnevnik 1914-1918“ Vidoja Sovačkog. Prema motivima svojih romana za decu održala je oko 70 kreativnih radionica za decu u osnovnim školama i javnim bibliotekama. Dvostruki je dobitnik priznanja Skupštine opštine Lapovo za kulturu i književnost. Član je Književnog kluba "Milorad Branković", Lapovo I Udruženja književnika Srbije.

Pored autora, o knjizi govore i Stevan Stefanović, književnik .

 

Tags: No tags

Comments are closed.