DSC05207 01

Olovka piše srcem

U susret referendumu  za ustavne promene

  • Danas ,juče I nedeljama unazad gradjanstvo je zasipano sa svih medija I društvenih mreža   porukama da se zaokruži DA ili NE.

Manje od dva dana ostalo je do otvaranje glasaških mesta na kojima će gradjani Srbije moći da se izjasne za prihvatanje ili odbijanje predloga da se promeni deo ustava u oblasti pravosudja.Danas ,juče I nedeljama unazad gradjanstvo je zasipano sa svih medija I društvenih mreža   porukama da se zaokruži DA ili NE.Običnom čoveku neda se ni da razmisli za koji predlog da se odluči.Zna on šta je bolje za njega ali pritisci,koje trpi  mu to ne dozvoljavaju.

Zaposleni u državnim organima I državnim preduzećima  I ako su kojim slučajem tu “uhlebljenje” našli posle izbora ili „preko veze”  I  sa sumnjivom diplomom nepostojećeg ili večernjeg fakulteta već je sugerisano šta treba da zaokruže.Na njih se računa kao siguran glas!Na tome se nije stalo.Podsetili su ih da posao mogu da izgube ako budu neposlušni  I njihovi rodjaci,deca I bračni drugovi.Sva sredstva se koriste u očuvanju (stečene)  vlasti!

Poruka”za njihovo dobro” preneta je I u tajkunska preduzeća sa kojima je vlast u “bliskoj vezi” jer ako ne budu slušali preporuke vlasti, može ih posetiti inspekcija I platiće veliku  globu!Rekli bi, “što mi to treba”!Tajkunima je dobro bilo koja vlast da dodje.

Sindikata nema,od kako za pre dve decenije započeta privatizacija.Radnici su prepušteni samo sebi.Za njihova prava,da li ih još uvek imaju nema ko da poturi ledja.Novoosnovani sindikati nemoćni su za borbu!

Zato  ,kada ostanete sami sa papirom na kome levo piše ZA a desno NE.Zastanite malo I razmislite.Odluka ne sme biti ishitrena.Odluka može puno da promeni.Da li ćemo levo ili desno,pitanje je sad. Olovka piše srcem I zato hrabro zaokruži,Iza paravana gde te  ne vidi niko!

Glasanje I izlazak na nedeljni referendum biće prvi test u susret aprilskih izbora…

(Ar PRESS)

 

Tags: No tags

Comments are closed.