Novi dom Nikolica

Ostajemo ovde!

 

 

 

 

Dragoljub Nikolić I Marijana Ilić uz pomoć Ministarstva za brigu o selu kupili kuću u Banji

 

  • -Imao sam mogućnosti da ostanem u Beogradu ali više mi se svidela ideja da život nastavim tamo gde sam odrastao,u mirnijoj sredini ,koja je zdravija za život,ne samo mene već sutra i dece i to je bio osnovni razlog da kuću potražim u Banji,kaže za portal“Ar PRESS“ Dragoljub Nikolić

 

             Dragoljub Nikolić

Dragoljub Nikolić,učitelj seoske škole u Kopljarima i Marijana Ilić,profesor hemije Tehničke škole „Mileta Nikolić“ iz Arandjelovca uz pomoć Ministarstva za brigu o selu kupili kuću u selu Banja.

-Banja je moje rodno selo,u kome sam odrastao.Oduvek sam imao želju da svoj život nastavim ovde.Živeo sam u Beogradu.Imao sam mogućnosti da ostanem tamo ali više mi se svidela ideja da život nastavim tamo gde sam odrastao,u mirnijoj sredini ,koja je zdravija za život,ne samo mene već sutra i dece i to je bio osnovni razlog da kuću potražim u Banji,kaže za portal“Ar PRESS“ Dragoljub Nikolić,i dodaje;

-Učitelj sam u Kopljarima.Seoska sredina se pokazala da je mnogo prirodnija za rad učitelja u seoskoj srdini,a to je jedan benefit,živeti i raditi na selu.

Kuća  u kojoj je rodje Dragoljub nedaleko je od kuće koja je kupljena uz pomoć sredstava  Ministarstva za brigu o selu.

-To puno znači.Pre svega zbog svake vrste pomoći ako zatreba. Komšije u tu da priteknu u pomoć,kada zatreba.Bez njih ništa ne bih uradio.Našli su se u svakom trenutku i pokazali da im je veoma drago što smo se odlučili da ostanemo ovde i što su dobili novog,starog komšiju,kaže Nikolić.

Po njegovim rečima bilo je nekoliko kuća u opticaju.Ova je bila prva.

                                               Banja u decembru

-Prodavac se složio s nama da pokušamo otkup kuće na način kako je to predlagalo Ministarstvo za brigu o selu.Ispostavilo se kao najbolje.Kuća ima 60 kvadrata i to je za sada dovoljno.Uz to je i 15 ari placa.Sasvim dovoljno za neke svoje potrebe;za uzgoj voća,baštu.Za naše potrebe trenutno sasvim dovoljno,ističe  Nikolić.

-Opština Arandjelovac ove godine učestvovala je na konkursu Ministarstva za brigu o selu kao koaplikant za kupovinu kuća na selu.Jedna porodica je kupila kuću a još tri čekaju odluku Ministarstva za brigu o selu,kaže Ljubomitr Dragojlović,načelnik Odelenja za privredu opštine Arandjelovac.

Ljubomir Dragojlović

                     -Porodice koje su konkurisale podnele su zahteve do maksimalnog iznosa od1,2 miliona dinara.Bračni par je dužan da pronadje domaćinstvo i prodavca i dogovori oko prodaje.Nakon toga vrši se procena vrednosti.Cena ne sme da bude veća od 10.000 evra.Ponuda seoskih kuća bila je mala.Poslednjih godina bila je velika ponuda seoskih kuća sa zemljištem ali za taj iznos bilo je teško naći domaćinstvo sa okućnicom,podvlači Dragojlović.

-Radovi na kući su klizni jer je nemoguće u ovim vremenskim uslovima uraditi ovoliki posao.Materijal slabije vezuje,steže  ali iskreno se nadamo  da ćemo se u najskorije vreme useliti,zaključije Nikolić.

Očekuje se i rešenje komisije Ministarstva za brigu o selu za još tri kuće u Stojniku,Darosavi i Raniloviću.

 

M.Petrović

 

 

Ovaj tekst sufinansiran je kao Projekat za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja Opštine Arandjelovac za 2021.godinu.

Stavovi izneti  u podržanom medijskom projektu  nužno ne  izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preuzimanje teksta  ili njegovog dela bez saglasnosti autora nije dozvoljeno…

Tags: No tags

Comments are closed.