Vojislav Markovic pored svojih slika 1

Penzioner zaljubljen u kičice i boju

 

 

  • Vojislav Marković iz Aranđelovca od skromne penzije kupuje boju I platna I nada se da će sa godinama I vrednost slika porasti

 

Vojislav Voja Marković(70) iz Aranđelovca,najveći deo svog radnog veka proveo je unekadašnjoj  Fabrici Šamota u Aranđelovcu. Od rane mladosti privlačile su ga slikarske boje ali  ozbiljnije  je počeo da se bavi tek pre dvadesetak godina.Za prvu ljubav,slikanje – nikada nije bilo vremena,jer se od nečeg moralo  živeti.

Vojislav Marković

– Slikanje mi je prirodni dar,da radim,da vidim koliko mogu sebe da dokažem.Prva ozbiljnija  slika mi  je ”Pastir sa frulom”.To je sećanje na moju najraniju mladost provedenu u Garašima, kada sam od pradede Novaka uzimao frulu,I naučio sam da sviram u nju.Povremeno idem sa folklorima i sviram ali više volim slikarstvo nego frulu.Lakše  i odmara me.Sednem pored radijatora u toplom i slikam,kaže nam Vojislav  Marković i naglašava da na njegovim radovima dominiraju pejzaži,motivi,panorame,portreti,ikone,etno motivi…

Slikarstvo je skup hobi i od svoje skromne penzije kupuje boje i platna.Sa godinima,veruje, porastiće i vrednost njegovih slika,jer slike su što i vino,što starije to bolje.

Od 1996.godine od kada se aktivno bavi slikanjem Marković je naslikao zavidan broj  slika. Izlagao je u Francuskoj,u Strazburgu,Lionu,Miluzu,Nansiju,Luksemburgu,Republici Srpskoj ,Sloveniji i mnogim drugim mestima.

 

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.