Petarde 01

Petarde ne prodavati maloletnicima

 

Preporuka Štaba za vanredne situacije Opštine Topola

Štab  za vanredne situacije Opštine Topolu  preporučio je  svim ovlašćenim prodavcima koji prodaju pirotehnička sredstva  da se prilikom prodaje za vreme novogodišnjih i božićnih praznika na teritoriji opštine Topola pridržavaju svih važećih propisa koji regulišu ovu oblast a  posebnu pažnju da  posvete obavezi da se pirotehnička sredstva ne prodaju maloletnim licima.Uz to  apeluje se da građani pirotehnička sredstva  ne kupuju od uličnih prodavaca.

Pirotehnička sredstva,navodi se u preporuci koju je potpisao Komandant štaba I  predsednik Opštine Topola Igor Petrović, nikako ne koristiti u zatvorenom prostoru, kao i na javnim mestima, zbog mogućnosti nastajanja požara i drugih neželjenih posledica jer je to u suprotnosti sa važećim propisima i podleže kaznenim odredbama.

Prilikom eventualnog korišćenja pirotehničkih sredstava na otvorenom prostoru postupati po Uputstvu o načinu korišćenja istih, a prvenstveno voditi računa da se ne ugrožavaju druge osobe  i materijalna sredstva i da se ne zagađuje životna sredina.

Preporuku dostaviti obrazovnim ustanovama da kroz radni proces ukažu učenicima na moguće štetne posledice upotrebe pirotehničkih sredstava, kako na javnom mestu, tako i u okviru porodice i na drugim mestima.

Preporuku dostaviti informativnim kućama koje će istu emitovati dok traju novogodišnji i božićni praznici,navodi se u preporuci Štaba za vanredne situacije Opštine Topola.

 

 

(Ar PRESS)

 

Tags: No tags

Comments are closed.