IG SO 06

Petrović isključen iz SNS

Rasplet u Topoli  posle gubitka Skupštinske većine

  • Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Topoli izražava žaljenje zbog takozvane pijačne trgovine mandatima u lokalnom parlamentu
  • Petrović nije obavešten o odluci IO SNS

Preletanja najpre dva a potom još tri obrornika sa liste SNS  u Bolju Srbiju čime su izgubili skupštinsku većinu u SO Topola ceh je platio Igor Petrović. “Zbog nepoštavanja odluka i principa delovanja, Izvršni odbor Srpske napredne stranke doneo je odluku da Igor Petrović bude smenjen sa mesta poverenika Opštinskog odbora Topola”,saopštio je danas OO SNS iz Topole  a odluka je objavljena na zvaničnom sajtu SNS-a.

U saopštenju ,sa naslovom Niko nema pravo da prekraja volju gradjana  navodi se da”Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Topoli izražava žaljenje zbog takozvane pijačne trgovine mandatima u lokalnom parlamentu, odnosno glasovima građana opštine Topola iskazanim na prethodnim izborima.

Imajući u vidu da je Igor Petrović stavljao lični interes u prvi plan bez saglasnosti Opštinskog odbora i na taj način svojim postupcima naneo štetu ugledu i interesima Stranke ali i žiteljima opštine Topola, Petrović će biti isključen iz Srpske napredne stranke.

Opštinski odbor najoštrije osuđuje ovakve postupke jer smatramo da imamo obavezu da branimo poverenje koje su nam građani ukazali na prethodnim izborima. Ne odustajemo od Topole i nastavićemo da se borimo za dobrobit građana iskrenošću, radom i legitimnim sredstvima,”stoji u saopštenju Opštinskog odbora  Srpske napredne stranke Topola.

Predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić,ranije danas kako je saopštila  Služba za informisanje SNS  održaće konferenciju za medije danas , 28. marta 2021. godine, u 21.15 časova, u sedištu Srpske napredne stranke na Novom Beogradu.Jedno od pitanja novinara biće I gubitak vlasti u Topoli.

Predsednik opštine Topola I do danas predsednika OO SNS  Igor Petrović izjavio je za naš portal da “Zvanično ga niko nije obavestio o isključenju  niti dobio dokument o tome”.

Na prošlogodišnjim lokalnim  izborima u Topoli  lista SNS Aleksandar Vučić za našu decu osvojila je 15 mandata,Bolja Srbija Dragana Jovanovića 16,Novi ljudi za bolju Topolu 6,SPS-JS tri I POKS jedan mandat.Odmah po dobijanju mandata na stranu opozicije prešlo je dva a u utorak još tri odbornika čime su izgubili skupštinsku većinu.Prekonponovanjem vlasti  u Topoli svi su dobili samo je SNS izgubio.Od 15 odbornika danas ih je ostalo 10.(?!)

Bilo kako bilo ,ovim priče o Topoli nisu završene ili će tek biti otvorene…

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.