MUP LOGO 07

Pojačana kontrola saobraćaja

 

 

Pripadnici saobraćajne policije, Policijske uprave u Kragujevcu u narednom periodu, osim svakodnevnih redovnih kontrola, pojačano će  kontrolisati saobraćaj s akcentom na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koje čine pešaci, ali i vozači prema pešacima,saopštila je PU Kragujevac.

S obzirom na to da je od početka godine na području koje pokriva Policijska uprava Kragujevac, u saobrćajnim nezgodama život izgubilo pet pešaka, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da striktno poštuju saobraćajne propise, u cilju svoje i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Podsećamo pešake da ne prelaze ulicu na crveno svetlo semafora i van obeleženog pešačkog prelaza, da ne koriste telefon ili slušalice dok prelaze ulicu, kao i da kolovoz prelaze tek nakon što se uvere da je to bezbedno.

Takođe, apelujemo na vozače da posebnu pažnju obrate na pešake koji prelaze ulicu ili stoje ne trotoaru nameravajući da je pređu, kao i da poštuju ograničenje brzine i ne voze pod dejstvom alkohola,stoji u saopštenju PU Kragujevac.

 

(Ar PRESS)

 

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.