„Policijski cas“ od 17 do 05

Gradjani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta izmedju 20 i 21 cas  i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta.

Vlada Republike Srbije

BEOGRAD, (22.03.)-. Od danas važi izmenjena zabrana kretanja za sve gradjane I ona je od 17 casova do 5 casova ujutru. Izuzetak je dan nedelja, kada gradjani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 casova ujutru, u cilju kupovine namirnica odlucila je Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici u cilju sprecavanja daljeg širenja virusa COVID-19,objavljeno je na sajtu Vlade.
Napuštanje domova nakon 17 casova i pre 5 casova ujutru, moguce je iskljucivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.
Imajuci u vidu potrebe gradjana, Vlada je odlucila da dozvoli izvodjenje kucnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 cas. Gradjani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.
Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upucena je odredjena kolicina opreme, shodno trenutnim mogucnostima, kao podrška borbi sa virusom COVID-19.
Odredjena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.
Vlada Republike Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno ce obaveštavati gradjane o razvoju situacije. Još jednom apelujemo na sve gradjane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini nacin da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest,objavljeno je na sajtu Vlade.

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment