OS Karadjordje u Topoli

Predškolci i osnovci po starom!

 

DANAS;Predškolci sutra nastavljaju sa nastavom

Školska uprava ,Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja iz Kragujevca  –nije dala saglasnost  na Preporuku Štaba za vanredne situacije opštine Topola o dvonedeljnom prelasku na rad na daljinu Predškolske ustanove “Sofija Ristić” u Topoli.

Predškolske ustanove nastaviće sutra ,u petak 12. marta 2021. godine po starom,objavljeno je na Fejzbuk profile Opštine Topola danas.

Ovom odlukom  van snage se stavlja Rešenje Opštine Topola kojim je, s obzirom na epidemiološku situaciju,  PU “Sofija Ristić” trebala od 11. do 24. marta da pređe na dvonedeljnu nastavu na daljinu.

 

JUČE;Predškolci online,osnovci u klupe!

 

Povodom pogoršane epidemiološke situacije u Opštini Topola Predškolska ustanova „Sofija Ristić“od četvrtka 11. marta 2021. prelazi na dvonedeljnu nastavu na daljinu, odnosno online nastavu, zaključno sa 24. martom 2021. godine. Za vreme prekida rada Predškolska ustanova se obavezuje da izvrši detaljnu dezinfekciju prostorija.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu nije dao pozitivno mišljenje I za  prelazak osnovaca na online nastavu jer kako je naveo za sada ne postoje epidemiološke indikacije za obustavljanje nastave u osnovnim školama na teritoriji opštine Topola.

Preporuku za prelazak na online nastavu doneo je Štab za vanredne situacije Opštine Topola, u ponedeljak 08.marta a objavljena  je na zvaničnoj Fejsbuk stranici opštine.

Tada je saopšteno da se povećava broj pozitivnih  kod odraslih ali I kod dece.

“ Primetan je i nagli porast broja pozitivnih kod dece. Samo prošle nedelje bilo je16 pozitivnih školskog i predškolskog uzrasta. Situacija na današnji dan u PU “Sofija Ristić” je 5 pozitivnih, jedan od zaposlenih u izolaciji i dvoje koje su danas testirani, a za dvoje se čeka rezultat. U pet matičnih škola u Topoli 17 nastavnika su u izolaciji (bilo da su pozitivni ili su osobe iz kontakta). Čeka se rezultat za jednog nastavnika koji se danas testirao. Pozitivnih je 8 učenika, a 44 učenika se nalazi u izolaciji kao osobe iz kontakta sa pozitivnim osobama. Ukupno je 52 učenika u izolaciji,saopštio je Štab za vanredne situacije Opštine Topola.

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.