Promocija knjige i takmicenje u recitovanju

Narodna biblioteka “Sveti Sava”u Arandjelovcu povodom 151. godišnjice od otvaranja prvog citališta u gradu, organizuje predstavljanje knjige „Price za odrastanje za velike i male“ tima autora „Pagba Buks“-a (Pagba Books),navodi se u Obaveštenju Narodne biblioteke.

Predstavljanje knjige „Price za odrastanje za velike i male“ je u petak, 6. marta 2020. u 19 casova  u citaonici Biblioteke.

Pored autora,  Branislava Kranjcevica i Pavla Veljkovica, o knjizi govore i Ana Marija Veljkovic i Gordana Veljkovic, saradnici autorskog tima.

Tim autora ove zbirke prica želi da približi roditelje i decu, vrati im interesovanje za knjigu i podstakne divan obicaj citanja prica pred spavanje. Autori  knjige su zapravo roditelji koji su odlucili da daju svoj doprinos i vrate stare porodicne vrednosti i podsete sve, da deci ne treba da bude važniji mobilni telefon od pravog prijatelja.

Promocija knjige ce biti humanitarnog karaktera, a deo sredstava od prodaje knjige bi?e upla?en za pomoc deci oboleloj od dijabetesa.

 

****

Narodna biblioteka “Sveti Sava” u Arandjelovcu organizuje opštinsko takmicenje u recitovanju.

Na opštinskoj smotri recitatora ucestvuju:- recitatori mladjeg uzrasta  – od I do IV razreda,recitatori srednjeg uzrasta- od V do VIII razreda i recitatori starijeg uzrasta- ucenici srednje škole.

Takmicenje za ucenike osnovnih škola bice održano u Narodnoj biblioteci “Sveti Sava” u sredu, 25. marta 2020. godine, i to – u 10 casova za ucenike od I do IV razreda, a za ucenike od V do VIII razreda istog dana sa pocetkom u 12 casova .

Takmicenje za ucenike srednjih škola bice održano u Narodnoj biblioteci “Sveti Sava” u cetvrtak , 26. marta 2020. godine u 10 casova.

Kriterijumi po kojima komisija prati i vrednuje recitatore sadrže sledece elemente:izbor pesme primeren uzrastu,akcentuaciju i dikciju,misaono-emotivni doživljaj,prirodnost, izražajnost i sugestivnost kazivanja.

Recitatori sva tri uzrasta govore samo po jednu pesmu, po svom izboru, i to uvek istu pesmu na svim smotrama za koje se plasiraju.

Pesma se govori napamet i njena interpretacija za mla?i i srednji uzrast može trajati najviše do tri minuta.

Osnovne škole treba za takmicenje da pripreme po jednog ucenika za svaki uzrast,navodi se u pozivu Narodne biblioteke”Sveti Sava” dostavljenog našem portalu.

(Ar PRESS)

 

 

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment