Igor MIX

Prva zbirka Igora Nikitovića

 

 

                     Igor Nikitović

Narodna biblioteka «Sveti Sava» organizuje predstavljanje zbirke pesama „Jedina“ Igora Nikitovića u četvrtak, 23. juna 2022. godine u 19 časova u čitaonici Biblioteke.

Ovo je Igorova prva zbirka pesama u izdanju Kulturnog -izdavačkog centra „Srpska kuća“ iz Požarevca. Pomoću ove zbirke,autor želi svetu da pokaže njegovo istinsko shvatanje života iljubavi.

Naš mladi sugrađanin, Igor Nikitović rođen je 7. Decembra 2002. godine u Aranđelovcu od oca Slaviše i majke Marije. Završio je Osnovnu školu „Svetolik Ranković“ i Ekonomsko ugostiteljsku školu „Slobodan Minić”. U srednjoj školi prvi put je otkrio svoj talenat za pisanje i zavoleo književnost. Igor se u svojim školskim

sastavima izdvajao svojim izrazima i rečima. Njegova podrška su bili njegovi prijatelji koji su prvi otkrili njegov talenat i professor srpskog jezika, među kojima je bio i Filip Marinković, koji mu je pružio podršku slanjem njegovih pesama na konkurs Kulturno – izdavačkog centra „Srpska kuća“ u Požarevacu.

Igor je danas kulinarski tehničar i zaposlen kako bi ostvario svoje snove. Veliki je romantik, i lepo vaspitan momak. Njegova pesma nalazi se i u Zborniku književnog stvaralaštva mladih Srbije i dijaspore podnazivom „Pomračenje sunca“.

Pored autora, o knjizi govore Bratislav Bata Golić, urednik Kulturnog – izdavačkog centra „Srpska kuća“ iz Požarevca, Filip Marinković, profesor srpskog jezika i književnosti, stihove čita Milica Stanić, a u muzičkom delu programa nastupa Justina Teodosić na gitari.

Tags: No tags

Comments are closed.