Psi lutalice -problem Lapova?

LAPOVO,(28.10.2020.)- U Skupštini opštine Lapovo, imamo jednog odbornika ali cemo delovati kao prava opoziciona stranka i pomno nadzirati sve propuste u radu vladajuce vecine,navodi se u saopštenju za javnost OO SRS Lapovo.

„Iako je Srpska napredna stranka ostvarila veliki uspeh na prethodnim izborima, problemi stanovnika našeg mesta nisu rešeni. Jedan od trenutno gorucih problema jesu psi lutalice, kojih u Lapovu ima i previše. Uglavnom se nalaze na nekoliko lokacija, i to pokraj crkve, groblja,  autobuske stanice i u pešackoj zoni. U vreme korone, kada svi govore o higijeni,  ništa se ne preduzima po tom pitanju. Psi se u pešackoj zoni hrane na ulici, gde bi trebalo da se bezbedno igraju naša deca i unucad. Osim toga, niko ne brine o tome gde vrše nuždu, tako da se izmet može naci svugde, što je jako ružno. Morala bih da apelujem i na vlasnike kucnih ljubimaca da je njihova obaveza da, pored šetnje svojih ljubimaca, prikupe za njima i  izmet i ostatke hrane. Najveci problem je pretnja po bezbednost gragjana Lapova, a pre svega dece. Mi smo došli u situaciju da ne smemo slobodno proci ulicom jer su oni uglavnom u coporu“, upozorava Dragana Krstic, predsednik Šumadijskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke i dodaje: „Mislimo da se ovaj problem može rešiti u korist gradjana i njihove bezbednosti, samo je potrebno malo više volje i maštovitosti, a pre svega da komunalni inspektor izace na teren“.

Srpska radikalna stranka smatra da se u okviru komunalnog preduzeca može i mora naci rešenje za otvaranje azila za pse koji se nalaze na teritoriji Lapova, gde bi  oni bili zbrinuti i sklonjeni sa ulica.

            „Nije loš primer ni to kako su se vlasti susednog Svilajnca uhvatile u koštac sa ovim problemom na svojoj teritoriji,stoji u izjavi  Dragane Krstic, I  napominje da je u ovom trenutku najbitnije da se psi hitno sklone sa ulica Lapova.

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment