IMG_20220715_123953 r

Radovan B.Milić pred čitaocima

 

 

Udruženje istraživača „Tragovi“ u saradnji sa Narodnom bibliotekom «Sveti Sava» organizuje književno veče posvećeno stvaralaštvu   Radovana B. Milića,u utorak 19. jula 2022. godine u 19 sati u čitaonici Biblioteke.

Naš sugrađanin, publicista, pisac, pesnik, istraživač, humanista i kulturni poslenik rođen je na Sretenje 15. februara 1955. godine u Aranđelovcu. Posle završene osnovne škole u Banatu je završio Trgovačku školu. Bio je zaposlen u preduzećima „Kolektiv“ i „Šamot“. Od osamdesetih godina prošlog veka živeo je u Švajcarskoj, Grčkoj, Italiji, Austriji, Nemačkoj i drugim zemljama, a danas živi na relaciji između Srbije i Slovenije, u svom rodnom gradu i Slovenskim Konjicama između kojih je uspostavio i kulturnu saradnju.

Bogato životno iskustvo pretočio je u priče. Bio je dobrovoljac u odbrambenom ratu na Kosovu. Dobitnik je brojnih nagrada, redovni je član Matice srpske i Udruženja Književnika Srbije, urednik dvojezičnog časopisa »Tragovi-Sledi“, osnivač i predsednik Srpsko slovenačkog kulturno humanitarnog društva »Sretenje“ iz Slovenskih Konjica u kojem je okupio i Srbe i Slovence.

Do sada je objavio roman »Kad pamet zakasni“ (2008), „Vodič za državljane Srbije sa boravkom na prostoru R. Slovenije“ (2009), „Ko pamet zamuja“ – slovenačko izdanje knjige „Kad pamet zakasni“ (2010), „Zagledan u nebo“ (2010), „Svetski rat protiv jednog čoveka – akademik Burović disdent br. 1“ (2011), „Poverenik gospodara Zlog“ (2013), „Pesnik i devojka“ (2016), „Srbi u Sloveniji – hronika“ (2017), knjiga ljubavne poezije „Nema te, a u meni si više nego ikad“ (2018) i knjigu traktat „Ko ste, vi, Hrvati?“ (2021).

Pored autora, o Milićevom stvaralaštvu govore Vojislav Veselinović, predsednik Udruženja istraživača „Tragovi“ i Omer Petojević, pesnik.

Tags: No tags

Comments are closed.