GAR 07

Rasadnik najboljih

Matija Bošković iz Arandjelovca medju najboljim studentima Gradjevinskog fakulteta u Beogradu

 

  • Pored rada i zalaganja koje je Matija uložio kako bi savladao gradivo na našem fakultetu,sigurni smo da su od presudnog značaja  bila i temeljna znanja  koja su stekli pohadjajući Vašu cenjenu školu.Ključnu ulogu u tome imali su Vaši profesori,koji su negovali sistem pravih vrednosti i (u vremenima  kada izuzetnost nije uvek prepoznata kao vrlina) izuzetnim angažovanjem uspeli da obrazuju i vaspitaju djake koji na našem Fakultetu  postiži  izvanredne rezultate,napisao je u pismu direktoru Gimnazije Dekan Gradjevinskog fakulteta Prof dr Vladan Kuzmanović

 

Pismo Dekana Gradjevinskog fakulteta

Povodom Dana Gradjevinskog fakulteta u Beogradu koji ove godine obeležava 175 godina postojanja za izuzetan uspeh u studiranju medju 28 stidenata nagradjen je i Arandjelovčanin Matija Bošković (1999.),student treće godine.

Tim povodom  Dekan Gradjevinskog fakulteta u Beogradu  Prof.dr Vladan Kuzmanović uputio je pismo Živoradu Igrutinoviću,direktoru Gimnazije „Miloš Savković“ u Arandjelovcu čiji je učenik bio Matija Bošković.

 „Imam veliko zadovoljstvo da Vas obavestim o uspehu bivšeg učenika Vaše škole,sada studenta Gradjevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu;

-Matiju Boškovića (rodjen 1999.godine),koji je kao student treće godine osnovnih akademskih studija Gradjevinarstva,modul Konstrukcije  ostvario izuzetan uspeh u dosadašnjem školovanju,zbog čega je nagradjen povodom proslave Dana Gradjevinskog fakulteta.

Godina za nama  donela je velika iskušenja za ceo naš obrazovni sistem.Bilo je mnogo poteškoća,ali se po ko zna koji put potvrdilo da sistemski,dugoročan i kvalitetan rad sa djacima daje odlične rezultate čak i u vanrednim okolnostima.Osnove koje su im pregalačkim radom nesebično preneli profesori Vaše škole,kao i vreme provedeno na našem Fakultetu,doveli su do izuzetnih rezultata našeg studenta,a Vašeg bivšeg djaka.Zbog toga smo Vam neizmerno zahvalni i sigurni da će Vaš kolektiv ostati istrajan u svojoj  misiji obrazovanja mladih ljudi i u godinama pred nama.

Pored rada i zalaganja koje je Matija uložio kako bi savladao gradivo na našem fakultetu,sigurni smo da su od presudnog značaja  bila i temeljna znanja  koja su stekli pohadjajući Vašu cenjenu školu.Ključnu ulogu u tome imali su Vaši profesori,koji su negovali sistem pravih vrednosti i (u vremenima  kada izuzetnost nije uvek prepoznata kao vrlina) izuzetnim angažovanjem uspeli da obrazuju i vaspitaju djake koji na našem Fakultetu  postiži  izvanredne rezultate.

Molim Vas da o Matijinom uspehu obavestite sve učenike i članove Vašeg kolektiva i prenesete im našu zahvalnost i čestitke.Nadamo se da će takvo obveštenje podstaći još Vaših učenika da obrazovanje nastave na Univerzitetu u Beogradu,čime će sebi uvećati mogućnost izbora u životu.

Sa radošću očekujemo nove generacije Vaših djaka i nadamo se da će mnogi od njih svoju profesiju potražiti u klupama Gradjevinskog fakulteta.

Gradjevinski fakultet Univerziteta u Beogradu je za novu generaciju studenata,od školske 2021,/2022.godine akreditovao tri nova studijska programa-Gradjevinarstvo,Geodezija i Geoinformatika.Nadamo se da ćete nam,kao i do sada,omogućiti da studiranje na Gradjevinskom fakultetu predstavimo Vašim djacima,a našim budućim studentima,“stoji u pismu koje je potpisao Dekan Gradjevinskog fakulteta u Beogradu  Prof.dr Vladan Kuzmanović.

 

Uspomene iz gimnazijskih dana

 

PRAVI „VUKOVAC“

U Gimnaziji “Miloš Savković” u Arandjelovcu imaju samo reči hvale za Matiju Boškovića ali I njegovu sestru Andjeliju.Matija je Svetosavsku nagradu  dobio 2018. a njegova sestra Anđelija (sada je u četvrtom razredu Gimnazije ) dobila je ove godine.

– Matija i njegova sestra odlično sviraju klavir (pohađali su i muzičku školu), stalno nastupaju na priredbama škole i zaista su ostavili neizbrisiv trag u Gimnaziji. Matija je 2018. proglašen za Učenika generacije Gimnazije i opštine Aranđelovac.Izuzetno dobar momak, dobar drug, omiljen i kod profesora i kod učenika, pravi primer „Vukovca“ – Učenika generacije,kaže na portal “Ar PRESS” Živorad Igrutinović,direktor Gimnazije “Miloš Savković”.

 

Fotografije  Gimnazija Miloš Savković

Miodrag Petrović

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.