reci su senke dela - korica

Reči su senke dela

 

 

Narodna biblioteka „Sveti Sava“u Arandjelovcu u četvrtak, 2. decembra 2021. godine u 19 časova u čitaonici Biblioteke organizuje promociju knjige „Reči su senke dela“  Duška Lopandića,objavila je Narodna biblioteka

Knjiga je publikovana u saizdavaštvu Arhiva Vojvodine i Izdavačke kuće „Mali Nemo” iz Pančeva i govori o razvoju diplomatije i međunarodnih veza od 15. do 20. veka. Lopandić piše o izaslanicima, državnicima, misliocima  u diplomatiji od Makijavelija pa sve do Vudroa Vilsona, ali i o ulozi diplomatije u međunarodnim odnosima i srpskim diplomatama.

Dr Duško Lopandić, diplomata i bivši ambasador Republike Srbije u Portugaliji stručnjak je za evropske studije. Doktorirao je evropsko pravo na Sorboni u Parizu. Uz desetak stručnih knjiga, objavio je više dela iz oblasti popularne istorije („Letopis velikih župana“, „Purpur imperije“, „Dinastije koje su vladale Evropom“, knjigu koja je predstavljena kod nas 2019. godine, „Nemanjići: vladari i vreme srpskog srednjeg veka“) kao i brojne članke u časopisu „Politikin zabavnik“.

Pored autora, o knjizi govore i dr Milan Orlić, urednik izdanja i osnivač izdavačke kuće „Mali Nemo”, dr Neven Cvetićanin, recenzent knjige, viši naučni saradnik u Institutu društvenih nauka i politički analitičar i naš sugrađanin dr Dušan Proroković, inženjer organizacionih nauka i diplomirani ekonomista čija je oblast interesovanja geopolitika, međunarodna i regionalna bezbednost i teorija međunarodnih odnosa.

Tags: No tags

Comments are closed.