29. септембра 2020.

Rešenja elektronski

Arandjelovac

 

  • Gradjani koji nisu korisnici Portala eUprava nastavljaju svoja poreska rešenja da dobijaju na standardni nacin – preko javnog poštanskog operatora, odnosno donosice im poštar

Gradjani Arandjelovca koji imaju registrovan profil na Portalu eUprava ,od ponedeljka ,24.avgusta mogu da  dobijaju elektronsko Rešenja o utvrdjenom porezu na imovinu za 2020. godinu putem nove usluge elektronske dostave u svoje Jedinstveno elektronsko sanduce na ovom portal,objavljeno je na zvanicnom  sajtu Opštine Arandjelovac.

Prve institucije javne uprave koje su pocele da dostavljaju elektronska rešenja o utvrdjenom porezu na imovinu za 2020. godinu gradjanima putem elektronske dostave (eDostava) u elektronsko sanduce su lokalne poreske administracije. Naime, svi gradjani registrovani korisnici Portala eUprava automatski ce dobijati rešenja o utvrdjenom porezu na imovinu za 2020. godinu u elektronsko sanduce. Elektronski dokument mogu preuzeti u elektronskom sanducicu u roku od 15 dana, a ukoliko ga ne preuzmu u navedenom roku, smatrace se da je dostava izvršena. Oni gradjani koji nisu korisnici Portala eUprava nastavljaju svoja poreska rešenja da dobijaju na standardni nacin – preko javnog poštanskog operatora.

Elektronska dostava dokumenata (eDostava) u elektronski sanducic omogucava brzu, jednostavnu, pouzdanu i besplatnu dostavu rešenja, dokumenata i obaveštenja gradjanima Srbije od strane javne uprave.

Korišcenjem ove usluge i gradjanima i javnoj upravi u svakom trenutku dostupan je status poslatih elektronskih dokumenata,navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Opštine Arandjelovac.

 

(Ar PRESS)