SRS RACA:Rešiti problem javnog prevoza

Verica Velickovic

RACA,(22.10.2020,)- Opštinski odbor SRS Race u saopštenju za javnost dostavljenog medijima danas  I zatražio da se pod  hitno reši problem javnog prevoza u opštini Raca!

         .“Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Raca obaveštava javnost da ce u lokalnoj Skupštini opštine, sa jednim odbornikom, radikali nastupati kao jedina prava opozicija vladajucoj vecini

            Srpski radikali smatraju da u opštini Raca postoji citav niz lokalnih problema koje je potrebno izneti u javnost i skrenuti pažnju onima koji vrše vlast. Jedan od važnih problema jeste medjumesni autobuski saobracaj prema Topoli i linijski saobracaj prema vecini sela. Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Raca predlaže da lokalna samouprava organizuje prevoz u skladu sa svojim mogucnostima koje nisu zanemarljive i da svojim vozilima, ako ih poseduje, organizuje prevoz odredjenih grupa stanovništva ili da sredstvima iz budžeta dotira prevoz autobuskih prevoznika.

            Zahtevamo da se u narednom periodu u opštinskom budžetu za 2021. godinu izdvoje sredstva i subvencioniše prevoz putnika, posebno izmedju Race i Topole, jer mnogi gradjani Race imaju problema da stignu do Topole, posebno kada moraju da obave poslove u sudu, kod javnog beležnika ili u nekoj drugoj instituciji. Jedna od kategorija na kojoj posebno insistiramo da bude subvencionisana jesu ucenici osnovnih i srednjih škola.

– Sramotno je da u 21. veku, u srcu Šumadije, nemamo rešeno pitanje autobuskog prevoza” – navodi se u saopštenju koje je potpisala  Verica Velickovic, predsednik Opštinskog odbora SRS Raca.

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.