SAMOIZOLACIJA 28 DANA,VIKENDOM “POLICIJSKI CAS” OD 15 CASOVA

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolešcu izazvanom virusom COVID-19, preporuceno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljeg

Vlada Republike Srbije

BEOGRAD,(28.03.2020.)-Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici najnovije mere za spre?avanje širenja virusa COVID-19, medju kojima je i odluka da se sve mere samoizolacije produže sa 14 na 28 dana, a da se vikendom zabrana kretanja uvede od 15 casova.

U Saopštenju sa sednice Vlade još  se navodi:”Svim gradjanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kucne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

Ovo prakticno znaci da svima koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kucnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da tece još dve nedelje.

Svi gradjani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kucne samoizolacije, što ce nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati.

Izmenjeno je vreme trajanja zabrane kretanja gradjana za dane vikenda. Oni ce subotom i nedeljom morati da ostanu u svojim domovima od 15 casova do 5 casova ujutru.

Gradjani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od 5 casova ujutru do 17 casova. Najstariji sugradjani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom izmedju 3 i 8 casova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Vodeci se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlucila je da povuce odluku o dozvoljenoj šetnji kucnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta izmedju 20 i 21 cas.

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolešcu izazvanom virusom COVID-19, preporuceno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljeg.

Vlada Republike Srbije nastavice da sa najvecom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i prilagodjava sve mere, oslanjajuci se iskljucivo na savete strucnjaka.

Još jednom apelujemo na sve gradjane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici”,navodi se u saopštenju sa sednice Vlade objavljenom  na sajtu Vlade  Republike Srbije.

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment