MUP LOGO 07

“SISTEM 2021” na 50 lokacija u Srbiji

Sutra operativno taktička vežba MUP-a Srbije

 

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova,  u petak 5. novembra 2021. godine na više od 50 lokacija u Srbiji, organizuje operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“.

U Kragujevcu vežba će početi u 10 časova, na lokaciji jezero Bubanj (44°01’04.2″N 20°55’36.9″E),saopštila je PU Kragujevac.

U operativno-taktičkoj vežbi, koja će biti izvedena na teritoriji cele Srbije, učestvovaće oko 8.000 ljudi, pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, Vojske Srbije, Gorske službe spasavanja, subjekata i snaga jedinica lokalne samouprave, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa.

Vežba, koja će po prvi put, od vremena bivše SFRJ, biti izvedena u ovakvim razmerama i formatu i istovremeno će se održati na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji.

Tokom vežbe subjekti iz sistema zaštite i spasavanja prikazaće spremnost i sadejstvo u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko-tehnološke nesreće i na njoj će biti prikazano sadjestvo svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou,navodi se u saopštenju PU Kragujevac.

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.