25. октобра 2020.

Školski pribor najugroženijima

Knjige najugrozenijima
Zajednicki snimak
Zajednicki snimak

TOPOLA,(17.09.2020.)-Opština Topola danas je na prigodnoj svecanosti u Vizitorskom centru urucila 79 kompleta knjiga najugroženijma.Komplete sa školskim priborom uruceni su Romskoj deci,deci iz socijalno ugroženih porodica i deci sa posebnim potrebama.

Prigodnoj svecanosti prisustvovao je Dejan Vlajkovic,sekretar Nacionalnog saveta Roma i opštinsko rukovodstvo na celu sa Igorom  Petrovicem,predsednikom opštine .Komplete školskog pribora najugoženijima urucio je Dejan Pantic,clan OV zadužen za socijalnu politiku.

Obracajuci se okupljenima Dejan Vlajkovic,sekretar Nacionalnog saveta Roma rekao je da bi Romi,pre svega  mogli da ostvare pravo na socijaknu pomoc moraju  da  imaju  licna dokumenta.

-Mi ce mo obezbediti najmanje 30 licnih karata.Da vidimo koliko nas ima i koje su njihove potrebe.Nakon toga ucicemo u malo zahtevnije procedure i donošenje strateških dokumenata, formiranje mobilnog tima za inkuliziju Roma.Jedno od bolnih tacaka Roma u Topoli je i naselje Torovi koje je u katastrofalnom stanju,kazao je Vlajkovic,

 

(Ar PRESS)