Topola 14 07 2021

Sporazum o privrednoj saradnji

 

 

Privredna delegacija Krasnodarskog kraja Ruske Federacije danas je u okviru posete Srbiji I Šumadijskom okrugu posetila Opštonu Topola.Tom prilikom u

Seminar sali hotela “Oplenac” potpisana je Povelja sporazuma o privrednoj saradnji fonda razvoja Krasnodarskog kraja Ruske Federacije i regiona šumadijskog, odnosno Opštine Topola,saop[tila je Služba za informisanje Opštine Topola.

Potpise na sporazum stavili su Igor Petrović, predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković,  predsedik SO Topola, direktor Fonda razvoja Krasnodarskog kraja Ilija Šakalov, kao i medijatori – vrhovni ataman, pukovnik Steva Vranić i ataman šumadijski, pukovnik Srđan Srećković.

“Ovo je bila izuzetna prilika za neposredan susret ruskih privrednika sa kolegama ovog dela Šumadije. Teme razgovora poslovnih ljudi bile su mogućnosti uzajamne saradnje koje otvara primena sporazuma Srbije o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom. Nakon uspostavljanja privredne uslediće i kulturno umetnička i turistička saradnja”,navodi se u saopštenju.

Program je otvorio glumac i dramski pisac Vladimir Đorđević besedom Svetog vladike Nikolaja Velimirovića, a završen međusobnom podelom darova u znak sećanja na današnji dan.

 

Foto: Facebook(Opština Topola)

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.