Sredisnja pustinja 00

Središnja pustinja -Miomira Petrovića

 

 

Narodna biblioteka „Sveti Sava“ u četvrtak, 25. novembra 2021. godine u 19 časova u čitaonici Biblioteke organizuje predstavljanje knjige „Središnja pustinja“ – Miomira Petrovića ,stoji u Obaveštenju Narodne biblioteke”Sveti Sava“ iz Arandjelovca.

U svom novom romanu u izdanju beogradske IK „Laguna“ Petrović je umetnički uobličio nova i neispitana iskustva, senzacije, kulturološke razlike i sličnosti koje mu je doneo život u Emiratima. Elegantni prozaista i pažljivi posmatrač složene stvarnosti u ovom romanu preneo je atmosferu lične i globalne pustinje 21. veka. Pored toga što je ova knjiga vrsta vodiča kroz Arabijsko poluostrvo, ona iskazuje i ozbiljnu zabrinutost nad galopirajućim instrumentima globalističkog i potrošačkog sveta u kojem živimo.

Miomir Petrović

Pisac i dramaturg, prof. dr Miomir Petrović rođen je u Beogradu 1. marta 1972. godine. Diplomirao je na odseku za Dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1995), magistrirao je na odseku za Teatrologiju na FDU u Beogradu (1999) i doktorirao na odseku za Interdisciplinarne studije pri Rektoratu Univerziteta Umetnosti u Beogradu (2008). Radio je kao glavni dramaturg pozorišta Atelje 212 u Beogradu, zamenik direktora drame i dramaturg Narodnog pozorišta u Beogradu. Bio je docent na predmetu Dramaturgija na Akademiji umetnosti Beograd, vanredni profesor na predmetima Kreativno pisanje i Teorija žanrova na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu. Trenutno je redovni profesor na predmetima Estetika i Istorija scenske umetnosti na Institutu za umetničku igru u Beogradu i Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu. Autor je romana „Kuća od soli“, „Miris mraka“, „Galerijeve vatre“, „Bakarni bubnjevi“, „Staklena prašina“,   „Lisičije ludilo“ i mnogih drugih. Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Beograda (1996) i nagrade „Laza Kostić“ za roman Kuća od soli (2017). Do sada su njegovi romani bili devet puta u širem ili užem izboru za NIN-ovu nagradu. Član je Srpskog književnog društva.

 

Tags: No tags

Comments are closed.