Jovana Prekovic (levo) Roksanda Atansov ( desno)

Sutra u finalu Premijer lige

Novi uspeh  karatistkinje Jovane Preković u Lisabonu 

  • Sutra će se Jovana Preković u finalu susresti sa egipćankom Lofti Gianom

Aktuelna prvakinja sveta u kategoriji – 61 kg Jovana Preković pripadnica Ministarstva odbrane i oružanih snaga Vojske Srbije i karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca je danas izborila učešće u finale Premijer lige u Lisabonu koji je i bodovni turnir za kvalifikacije na Olimpijske igre u Tokiju. Jovana je danas u prvom kolu pobedila takmičarku iz Ukrajine Seroginu Anitu sa 3:0, zatim je u drugom kolu pobedila italijanku Giuliu Angelucci sa 4:1, u trećem kolu je sa 8:1 deklasirala takmičarku iz Japana Someys Mayumi,a u polufinalnom meču je bila još ubedljivija pobedivši francuskinju Heurtault Leilu, koja je njena direktna konkurentkinja za vizu za Tokijo rezultatom, sa ubedljivih 9:1.

Sutra će se Jovana u finalu susresti sa egipćankom Lofti Gianom.

– „ Jako sam zadovoljna današnjim  nastupom i mojom trenutnom formom. Danas sam na veoma ubedljiv način izborila učešće u sutrašnjem finalu. Po rezultatima se jasno vidi da sam bila ubedljiva, sigurna i spremna ali nije još gotovo …..sutra je finale“izjavila je nakon polufinala Jovana Preković

– „Ono što je Jovana danas pokazala je vrhunski karate i dokazala je da se nalazi u vrhunskoj formi.Jovanu treniram od njene četvrte godine i mora reći da nikada ćnije bila bolja, jača i rešenija da pobedi i uspe. Vredno smo trenirale i za to smo imale najbolje moguće uslove u našem rodnom Aranđelovcu gde smo u više navrata organizovali trening kampove, a u ovom trenutku još uvek traju pripreme sa najboljim karatistkinjama iz čitavog sveta što nam pomaže da budemo u vrhunskoj formi i pravom takmičarskom modu. Zato bih iskoristila ovu priliku da se zahvalim Vladi Republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu odbrane, Olimpijskom komitetu Srbije, kompaniji ,,Peštan,, i Opštini Aranđelovac i KaratefederacijiSrbije što su zajedničkim snagama omogućili da u Aranđelovac dovedemo svet i da imamo najbolje moguće uslove za pripreme i napredak. Mi idemo dalje nakon sutrašnjeg finala  nastavljamo zajedničke pripreme u Aranđelovcu i spremamo se učešćenaprvenstvuEvropekoje je našanarednastanica. “ -rekla je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković.

 

(PR/Ar PRESS)

 

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.