Poete o 1300 kaplara

 

 

Povodom Trke 1300 kaplara, Sportski savez Arandjelovca i Opština Arandjelovac organizuju u petak, 2. oktobra 2020. godine u 19,30 casova u Citaonici Narodne biblioteke „Sveti Sava“poetsko-istorijsko vece u znak  secanja na Prvi svetski rat i 1300 kaplara,saopštila je Narodna bilioteka „Sveti Sava“.

Želja organizatora je povezivanje patriotizma sa sportom jer je trka posvecena hrabrim mladim oficirima koji su sa arandjelovacke železnicke stanice, preprešacili 10 kilometara do sela Darosava, na putu za Lazarevac,  gde su trebali da pomognu u proboju  Kolubarske bitke.

U programu ucestvuju Života Markovic Puškin, predsednik Udruženja književnika Kragujevca, Emilija Živojinovic, književnik i pesnik i Zvezdana Gromovic, pesnikinja.

 

(Ar PRESS)

TRAGOVI 2 PRED CITAOCIMA

Narodnom bibliotekom «Sveti Sava» , Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“ I Udruženje istraživaca „Tragovi“ iz Arandjelovca organizuje predstavljanje drugog Zbornika radova Udruženja „Tragovi“ 2.

Promocija Zbornika „Tragovi 2“ je u sredu, 30. septembra 2020. godine u 17 casova na maloj sceni Školjke u Parku Bukovicke Banje,saopštila je Narodna biblioteka “Sveti Sava”,

Casopis za prirodu, istoriju i kulturu UI „Tragovi 2“ nastavlja sa ulogom da bude pisani trag višedecenijskog rada clanova Udruženja i tribina održanih u Narodnoj biblioteci „Sveti Sava“ od oktobra 2017. pa sve do kraja 2019. godine.

O casopisu govore predsednik Udruženja Vojislav Veselinovic, publicista Vladeta Kolarevi?, clan redakcije Dušan Banjac i glavni i odgovorni urednik Vesna Prokovic.

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment