Treci medija forum Dr Marko Mladenovic u Topoli

  • Novinari protiv depopulacije-stop za belu kugu i iseljavanje!

Radio IFM Braf iz Topole u petak, 6. novembra 2020. bice domacin Treceg medijskog  foruma: „Dr Marko Mladenovic“.Ovaj strucni skup o temi: „Depopulacija stanovništva u Srbiji i mediji – stop za belu kugu i iseljavanje“, uz poseban osvrt na roditeljstvo i položaj dece u uslovima najveceg gubitka stanovništva u savremenoj istoriji Srbije.

  Cilj skupa je da podstakne permanentnu i temeljitu posvecenost lokalnih, regionalnih i ostalih medija ovoj tematici u društvenoj akciji: „Stop depopulaciji, stop za belu kugu i isljavanje“. Uvodne teme  – Prof. dr Zoran Jevtovic, Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu i ass. mas Predrag Bajic, Fakultet za sport, Univerzitet „Union – Nikola Tesla“, Beograd: „Mladi izmedju karijere i roditeljstva“ – Prof. dr Mirko Miletic, Fakultet društvenih nauka Beograd: „Digitalni mediji, roditeljstvo i porodica“ – Dr Ivan Marinkovic, Centar za demografska istraživanja – Institut društvenih nauka, Beograd: „Mortalitet dece i mladih i prevremena smrtnost stanovništva Srbije“ – Mr Gordana Bjelobrk, nacelnica Odeljenja za demografiju Republickog zavoda za statistiku: „Raspoloživi izvori podataka o migracijama i utvrdjivanje istine o iseljavanju iz Srbije“ Na skupu ce govoriti i Jasmina Stefanovic, novinarka i predstavnica Udruženja „Roditeljstvo novog doba“, Vesna Mrakovic Jokanovic, nacionalna direktorka fondacije SOS decja sela Srbije i direktorka SOS decjeg sela u Kraljevu, dobitnici novinarskih nagrada, predstavnici institucija i drugi ucesnici skupa.

 U svecanom delu skupa bice urucene I  nagrade za najbolje novinarske radove sa treceg konkursa.Nagrada nosi ime dr Marka Mladenovica, strucnjaka i humaniste, jednog od pionira borbe protiv „bele kuge“ i sastoji se od plakete i novcanog dela. Dobitnik ovogodišnje pocasne nagrade za višegodišnji medijski doprinos: Ljubivoje Ršumovic Dosadašnji dobitnici: Milan Popovic („Zadnja kuca-Srbija“) i Branko Stankovic („Kvadratura kruga“) .

Ucesnici foruma su : urednici, voditelji i novinari, naucni i medijski radnici, predstavnici radio i tv stanica, portala i štampanih medija, udruženja i drugih institucija .

Programski odbor cine : Aleksandar Avramovic, novinar, dr Mirko Miletic i dr Zoran Jevtovic, profesori univerziteta Predsednik Organizacionog odbora: Predrag Filipovic Voditelj: Aleksandar Avramovic…

Od sadržaja koji budu se culi na skupu,uvodnih saopštenja,nagradjenih radova I ostale gradje sacinice se zbornik dokumenata I kazivanja .

Organizator Medija foruma u Topoli je Radio IFM Braf iz Topole u podršku Ministarstva kulture I informisanje.

 

PRENOS PREKO INTERNETA

Zbornik sa Drugog medija foruma 2019.

Domacin i organizator skupa, Radio iFM Topola-Oplenac, obezbedio je direktan audio i TV prenos preko interneta. Zainteresovane radio i tv stanice ce moci, na upit, da dobiju link za preuzimanje vece uoci skupa.

Svecano otvaranje i urucivanje novinarskih nagrada: „Dr Marko Mladenovic“zakazano je za 6.novembar 2020.godine u 10,30 casova u seminar sali Hotela Oplenac u Topoli..

 

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment