Udruženi protiv Korona virusa

OTVARENA TELEFONSKA  LINIJA ZA POZIVE GRADJANA

 

ArandjelovacARANDJELOVAC,(18.03.)-Obaveštavamo starije sugradjane da ce od sutra 19.marta 2020.godine  biti u funkciji telefonska linija, putem koje nam se mogu javiti za pružanje usluge dostave osnovnih životnih namirnica, higijenskih sredstava i lekova na kucnu adresu,stoji u obaveštenju objavljenom  na zvanicnom sajtu Opštine Arandjelovac.

Broj telefona za kontakt je     034/711-000

Kol centar ce primati pozive svakog radnog dana od 07.30 do 14.30 casova.

 

(Ar PRESS)

POZIV VOLONTERIMA

 

Topola
Opština Topola

TOPOLA,-(18.03.)-Opštinska uprava opštine Topola i Štab za vanredne situacije poziva sve volontere koji žele da se uljuce u pružanju pomoci, svi sposobni mladi ljudi od 18-45 godina, koji žele da pomognu svojim starijim komšijama da nam se jave,stoji u pozivu Info službe Opštine Topola.

Prijave ce ici na tel 034/6811-008 i mail jasnamiljkovic@topola.com svi koji se prijave, sutra ce u toku dana biti pozvani i mogu da docu u petak u zgradu opštine gde ce dobiti jasne instrukcije za rad i svoje koordinatore iz štaba za vanredne situacije.

Zbog uvodjenja potpune zabrane kretanja od 20 casova pa do 05 casova danas se na teritoriji opštine Topola potpuno zatvaraju kockarnice, a ugostiteljski objekti mogu raditi najkasnije do 19 casova.

Od danas se uvodi i kol centar u opštini gde ce gradjani moci da se obrate za pomoc i dolazak volontera kao i prijave sugradjana koji ne poštuju mere samoizolacije.

Takodje opština Topola poziva privrednike koji imaju potrebe za radom posle 20 casova da se prijave na mejl arrtopola@yahoo.com osoba za kontakt Milan Jokic kako bi dobili propusnicu za ljude i vozila.

Ovo se naravno odnosi i na preduzetnike i poljoprivrednike koji imaju potrebu za prevozom, kako je opština Topola poljoprivredna opština, opšta zabrana izlaska važi za naše sugradjane starije od 70 godina, posle 10 casova ujutru.

Trenutno u opštini Topola nema zaraženih korona virusom preventivno se u karantinu nalazi oko 50 osoba, a radi se o našim sugradjanima koji su došli iz inostranstva i policija ce svakodnevno proveravati da li poštuju mere samoizolacije.

Ko više od dva puta ne bude pronadjen na prijavljenoj adresi rizikuje da bude odmah sproveden na izdržavanje kazne od 3 godine zatvora.

Kako je trenutno i hronicno nedostatak sveže krvi Crveni krst Topola ce sutra (cetvrtak,19.03.) od 9-14 casova u centru Topole, pored banke Poštanske štedionice organizovati mobilno vozilo sa ekipom i prikupljati svežu krv.

Apelujemo na sve sugradjane da se odazovu pozivu i daju krv kako bi nekome spasili život.

Bog vas sve blagoslovio i podario puno zdravlja,stoji na kraju saopštenja INFO služba opštine Topola.

 

(Ar PRESS)

 

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment