Dragolj

„Zadnja rupa na svirali“

 

 

    Spomenik Arseniju Lomi u Dragolju

Savet Mesne zajednice Dragolj kod Gornjeg Milanovca na čelu sa Nikolom Jaćimovićem podneo je ostavku  I odluku o tome objavio na Fejsbuk profilu Moj Dragolj.

U telefonskom razgovoru za portal Ar PRESS Nikola Jaćimović je potvrdio da je savet kolektivno podneo ostavku.

“Ova odluka je dostavljena i opštinskoj upravi G. Milanovac, tako da iako savetu mesne zajednice Dragolj nije istekao mandat. DRAGOLj OD DANAS NEMA SAVET MESNE ZAJEDNICE”,navodi se u Saopštenju za javnost.

“Razlog za ovu odluku je u tome sto od samog pocetka mandata mesne zajednice, a u poslednjih godinu dana sve vise, opština G. Milanovac ne izlazi u susret zahtevima mesne zajednice, ništa što je dogovoreno nije ispunjeno.

Mesna zajednica opstinskoj upravi svake godine predaje plan rada, koji se ni u jednoj tacki ne ispunjava. Zbog toga su odbornici na sastanku održanom jesenas i odbili da naprave plan rada za 2021.

Predstavnici mesne zajednice Dragolj čak ne mogu ni da dodju do nadleznih u opstini G. Milanovac kako bi izlozili probleme svog sela, jer ti isti nadležni nikad za to nemaju vremena, a i selo Dragolj u celini posmatraju kao,, zadnju rupu na svirali“.

Poslednji dogadjaji u vezi nevremena koje je zahvatilo Dragolj(19.05.2021.), a nakon čega se niko iz opštinske uprave G. Milanovac nije udostojio da obidje oštećene meštane, niti da pošalje komisiju za naknadu štete su kap koja je prelila času i navele članove saveta MZ Dragolj da definitivno podnesu ostavku”,stoji u saopštenju.

-Opština je bila voljna da  formira Komisija za procenu štete ali nije htela da  nadoknadi štetu  kao I 2018.godine.Tada su procenili štetu ali nikada nam nisu isplatili.Onda smo im poručili da ako je tako ne dolaze,pojasnio  je za portal Ar PRESS,Nikola Jaćimović,predsednika MZ Dragolj u ostavci.

 

(Ar PRESS)

 

Tags: No tags

Comments are closed.