Opstina Topola

Zelena Srbija

 

U krugu Doma zdravlja “Sveti Đorđe” u Topoli,u sredu,19,maja u okviru kampanje “Zelena Srbija”.organizovaće se sadnja 75 različitih vrsta sadnica.

Tim povodom od 13 časova gosti Opštine Topola biće ambasadori Brazila, Eduardo Boteljo Barbosa i Republike Kipra, Dimitrios Teofilaktu. Njihove ekselencije će tom prilikom simbolično posaditi po jednu sadnicu,saopštila je Služba za informisanje Opštinske uprave opštine Topola.

U okviru protokola prisutnima će se, pored njihovih ekselencija, obratiti i predsednik opštine Topola, Igor Petrović i Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, institucionalnog pokrovitelja kampanje.

Opština Topola je četvrta u ovoj godini od 10 gradova i opština u kojima će se organizovati sadnja. Prethodno ove godine sadnice su zasađene u Zrenjaninu, Bačkoj Palanci i Priboju. Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kao društveno odgovorna institucija ovom kampanjom želi da doprinese podizanju svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o značaju ozelenjavanja Srbije. Pored toga, Direktorat teži i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u našoj zemlji,navodi se u pozivu medijima da prisustvuju ovom dogadjaju.

(Ar PRESS)

Tags: No tags

Comments are closed.